Ovenschotel met kip
Ovenschotel met kip

Ovenschotel met kip

Ovenschotels zijn veelzijdig. Kip is veelzijdig. Dus als deze hun krachten bundelen is dat sowieso een win-win. Toch?

Ovenschotel met kip recepten

Ovenschotel kip

Ovenschotel kip

Ingrediënten

4 personen

4

kippenbouten

2 el

tarwebloem

1 el

traditionele olijfolie

2 stengels

bleekselderij

250 g

winterpeen

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

400 ml

volle rode wijn

400 g

tomatenblokjes in blik

2

gedroogde laurierblaadjes

1

kippenbouillontablet

10 g

verse selderij

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 35 cm, ingevet)

  • aluminiumfolie

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bestrooi de kippenbouten rondom met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de kip in 10 min. rondom bruin.
  2. Schil ondertussen de bleekselderij en wortel en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Giet het bakvet van de kip uit de pan, maar laat 1 el bij de kip (per 4 personen). Voeg de bleekselderij, wortel, ui en knoflook toe en bak 5 min. Verdeel de kip en groente over de ovenschaal. Schenk de wijn in de braadpan en laat tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 8 min. Voeg de tomatenblokjes, laurierblaadjes en bouillontablet toe en roer tot de tablet is opgelost.
  3. Schenk het mengsel bij de kip en groente in de ovenschaal en schep om. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak ca. 1 uur en 30 min in het midden van de oven. Schep halverwege om. Snijd de selderij fijn en strooi over de ovenschotel.