Witlofschotel
Witlofschotel

Witlofschotel

Witlofschotel, warm met ham en kaas en aardappelpuree. Of juist een schotel met gehakt of mozzarella. Je mag ons midden in de nacht wakker maken voor een overheerlijke witlofschotel!

Witlof ovenschotel met ham, kaas en mosterdpuree

Witlof ovenschotel met ham, kaas en mosterdpuree

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de onderkant van het witlof, snijd ze in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en eventueel de verkleurde buitenste bladeren. Kook ze 3 min. in een grote pan in water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Giet de aardappelen af en stamp met de mosterd, boter en melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout toe. Verdeel de puree over de ovenschaal. Leg de plakken kaas naast elkaar op de snijplank, leg de ham erop en wikkel de witlof erin. Leg de rolletjes naast elkaar op de puree. Bak de puree in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.