Mos­terd­pu­ree met wit­lof en ach­ter­ham

Voor witlof uit de oven komen wij ons bed uit! Zeker als er een smeuïge aardappelpuree met mosterd bij zit.

(12) waardeer
hoofdgerecht Voor witlof uit de oven komen wij ons bed uit! Zeker als er een smeuïge aardappelpuree met mosterd bij zit. 4 personen
5 12

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de onderkant van het witlof, snijd de stronkjes in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en eventueel de verkleurde buitenste bladeren.
  2. Wikkel elk stuk witlof in 1 plak ham. Leg de rolletjes strak naast elkaar in de ovenschaal en verdeel de kaas erover. Bak in ca. 35 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Dek de laatste 10 min. af met aluminiumfolie.
  3. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af. Stamp de aardappelen samen met de melk, boter en mosterd tot een smeuïge puree. Verdeel de puree over de borden. Serveer met het witlof uit de oven.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 42 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 690 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Mosterdpuree met witlof en achterham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mos­terd­pu­ree met wit­lof en ach­ter­ham

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g witlof

Snijd ondertussen de onderkant van het witlof, snijd de stronkjes in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en eventueel de verkleurde buitenste bladeren.

3
3
  • 150 g achterham
  • 175 g geraspte belegen kaas

Wikkel elk stuk witlof in 1 plak ham. Leg de rolletjes strak naast elkaar in de ovenschaal en verdeel de kaas erover.

4
4

Bak in ca. 35 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Dek de laatste 10 min. af met aluminiumfolie.

5
5
  • 1 kg stamppotaardappelen

Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.

6
6

Kook de aardappelen in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

7
7
  • 100 ml halfvolle melk
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 2 el Zaanse mosterd

Giet af. Stamp de aardappelen samen met de melk, boter en mosterd tot een smeuïge puree.

8
8

Verdeel de puree over de borden. Serveer met het witlof uit de oven.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.