Aard­ap­pel­pu­ree met wit­lof, ham en kaas

Behoefte aan comfortfood? Zoek niet verder: deze ovenschotel bestaande uit aardappelpuree met witlof, ham en kaas heeft alles wat je wilt.

(3) waardeer
hollands hoofdgerecht Behoefte aan comfortfood? Zoek niet verder: deze ovenschotel bestaande uit aardappelpuree met witlof, ham en kaas heeft alles wat je wilt. 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en kook het witlof 8 min. Schil ondertussen de aardappelen en snijd elke aardappel in 4 gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min gaar.
  3. Giet ondertussen het witlof af, laat goed uitlekken en wikkel elke helft in een plakje ham. Verdeel achtereenvolgens de witlofrolletjes, kaas en de helft van de boter in klontjes over de ovenschaal. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
  4. Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk, de rest van de boter en mosterd tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de ham-kaaswitlof met de aardappelpuree en wat kookvocht uit de ovenschaal.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 48 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
januari 2021

Aardappelpuree met witlof, ham en kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­pu­ree met wit­lof, ham en kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 600 g witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en kook het witlof 8 min.

3
3
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil ondertussen de aardappelen en snijd elke aardappel in 4 gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min gaar.

4
4
  • 150 g gerookte schouderham

Giet ondertussen het witlof af, laat goed uitlekken en wikkel elke helft in een plakje ham.

5
5
  • 200 g De Zaanse Hoeve mild 30+ geraspt
  • 30 g ongezouten roomboter

Verdeel achtereenvolgens de witlofrolletjes, kaas en de boter in klontjes over de ovenschaal. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 200 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk

Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken.

7
7
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 2 el milde mosterd

Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk, de rest van de boter en mosterd tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.

8
8

Serveer de ham-kaaswitlof met de aardappelpuree en wat kookvocht uit de ovenschaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.