bewaar
Stoofvlees van shortribs
Stoofvlees van shortribs
bewaar

Stoofvlees van shortribs

De door Vietnamese smaken geïnspireerde shortribs braad je even goed aan voor extra smaak.

45 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
licht pittig
6waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2 kg

diepvries Taste of the World shortribs

1 el

arachideolie

3 stengels

citroengras

6 tenen

knoflook

6 cm

verse gember

1

rode peper

250 g

sjalotten

2 tl

vijfkruidenpoeder

750 ml

water

2

limoenen

2 el

vissaus

De door Vietnamese smaken geïnspireerde shortribs braad je even goed aan voor extra smaak.

Aan de slag

1

Snijd de shortribs los en bestrooi rondom met zout. Verhit de olie in een grote braadpan en braad de shortribs een voor een op hoog vuur rondom goed bruin.

2

Kneus ondertussen de stengels citroengras met de achterkant van je mes en halveer in de lengte. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de sjalotten in parten. Neem het vlees uit de pan, laat 1 el bakvet zitten en fruit hierin het citroengras, de knoflook, gember, rode peper, sjalotten en de vijfkruidenpoeder. Bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep goed om.

3

Leg het vlees met het bot omhoog terug in de pan en giet het water erbij, bestrooi met wat zout. Laat het vlees 2 uur met de deksel op de pan koken. Neem het vlees uit de pan en pluk met 2 vorken het vlees van het bot. Verwijder ook het vel. Haal ook het citroengras uit de saus. Laat ondertussen de saus inkoken. Dit duurt 30-40 min. Roer regelmatig.

4

Neem de pan van het vuur en schep met een schuimspaan voorzichtig het vet van de saus. Schep het geplukte vlees terug in de pan. Pers de helft van de limoen uit en snijd de rest in parten. Breng het vlees op smaak met 2 el limoensap (bij 8 personen) en de vissaus. Serveer met de rest van de limoen.

algemeenLekker met witte rijst en gestoofde paksoi.

algemeenLekker met extra bosui en koriander.

algemeenWil je al het vet uit de saus? Laat de saus een nachtje in de koelkast staan. Bewaar het vlees apart. Schep de volgende dag het vet eraf en schep het vlees erdoor.