Wontons met hoisineend en sojadip
Met dit klassiek Aziatische hapje krijgt de borreltafel een exotisch tintje.

Advertentie
Ingrediënten
- 20 diepvries wontonvellen
- 200 g eendenborstfilets
- 3 cm verse gember
- 1 teen knoflook
- 2 tl hoisinsaus
- 1 tl vijfkruidenpoeder
- 1 liter arachideolie
- 1 el sesamzaadjes
- 1 grapefruit
- 2 el sojasaus
Keukenspullen
- vochtige theedoek
Advertentie
Bereiden
- Laat de wontonvellen ontdooien. Bedek de vellen met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen. Snijd de eend in fijne blokjes (tartaar). Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Meng de eend met ⅔ van de gember, de knoflook, hoisinsaus en 5 spices. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Leg in het midden van een wontonvel 1 tl vulling. Bestrijk het wontonvel rondom de vulling met water. Vouw de buitenste randen naar boven naar elkaar toe en druk goed aan. Druk alle lucht eruit. Maak zo nog 19 wontons. Laat de olie in een pan goed heet worden en frituur de wontons in delen in 1½ min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Maak ondertussen de dipsaus. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de sesamzaadjes 3 min. Halveer ondertussen de grapefruit en pers de helft van de vrucht uit. Meng 4 el grapefruitsap met de sojasaus, sesamzaadjes en de rest van de gember. Serveer met de wontons.
Tip:
Deze wontons zijn ook lekker in de soep: kook ze 3.5 min. in ruim water met zout en serveer in een soep met groente. Bijvoorbeeld noedelsoep met shiitakes. Als hapje zijn ze gekookt ook heerlijk.

Wontons met hoisineend en sojadip
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 85 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 55 mg
- vezels 0 g
Ook te zien in
Wontons met hoisineend en sojadip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Wontons met hoisineend en sojadip

- 20 diepvries wontonvellen
Laat de wontonvellen ontdooien. Bedek de vellen met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen.

- 200 g eendenborstfilets
Snijd de eend in fijne blokjes (tartaar).

- 3 cm verse gember
- 1 teen knoflook
Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.

- 2 tl hoisinsaus
- 1 tl vijfkruidenpoeder
Meng de eend met ⅔ van de gember, de knoflook, hoisinsaus en 5 spices. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Leg in het midden van een wontonvel 1 tl vulling. Bestrijk het wontonvel rondom de vulling met water.

Vouw de buitenste randen naar boven naar elkaar toe en druk goed aan. Druk alle lucht eruit.

Maak zo nog 19 wontons.

- 1 liter arachideolie
Laat de olie in een pan goed heet worden en frituur de wontons in delen in 1½ min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

- 1 el sesamzaadjes
Maak ondertussen de dipsaus. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de sesamzaadjes 3 min.

- 1 grapefruit
Halveer ondertussen de grapefruit en pers de helft van de vrucht uit.

- 2 el sojasaus
Meng 4 el grapefruitsap met de sojasaus, sesamzaadjes en de rest van de gember. Serveer met de wontons. Lekker!