Wontons met varkensvlees en boerenkool
Ideaal hapje om samen met kinderen te maken én op te eten!

Advertentie
Ingrediënten
- 30 diepvries wontonvellen
- 230 g varkenschipolata's (AH Biologisch)
- 2 cm verse gember
- 1 teen knoflook
- 8 g verse koriander
- 50 g boerenkool deelblokjes (diepvries)
- ¼ tl witte peper
- 3 el sojasaus
- 1 liter arachideolie
- 1 limoen
- 1 bosui
- 1 el geroosterde sesamolie
Keukenspullen
- vochtige theedoek
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
- Laat de wontonvellen ontdooien. Bedek de vellen met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen.
- Verwijder met een mes het vel van de worstjes. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Snijd 5 cm van de stelen van de koriander en snijd fijn. Bewaar de rest. Meng het worstvlees, de gember, knoflook, koriandersteeltjes, boerenkool, witte peper en 1 el sojasaus tot een samenhangend geheel.
- Leg in het midden van een wontonvel 1 tl vulling. Bestrijk het wontonvel rondom de vulling met water Vouw het vel over de vulling heen tot een driehoek en druk alle lucht eruit. Maak de punten aan de lange zijde nat met water. Vouw deze punten naar elkaar toe en plak vast. Maak zo nog 29 wontons.
- Laat de olie (een laag van ca. 10 cm) in een pan goed heet worden en frituur de wontons in delen in 1.5 min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Maak ondertussen de dressing. Boen de limoen schoon, halveer de vrucht en pers uit. Snijd de bosui in ringetjes en de rest van de koriander fijn. Meng de rest van de sojasaus met 2 el limoensap, de sesamolie, bosui en koriander. Serveer in een schaaltje erbij.
variatietip:
Deze wontons zijn ook lekker in de soep: kook ze 3.5 min. in ruim water met zout en serveer in een soep met groente. Bijvoorbeeld noedelsoep met shiitakes. Als hapje zijn ze gekookt ook heerlijk.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 80 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 180 mg
- vezels 0 g
Ook te zien in
Wontons met varkensvlees en boerenkool
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Wontons met varkensvlees en boerenkool
- 30 diepvries wontonvellen
Laat de wontonvellen ontdooien. Bedek de vellen met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen.
- 230 g varkenschipolata's
Verwijder met een mes het vel van de worstjes.
- 2 cm verse gember
- 1 teen knoflook
- 8 g verse koriander
- 50 g boerenkool deelblokjes (diepvries)
- ¼ tl witte peper
- 1 el sojasaus
Meng het worstvlees, de gember, knoflook, koriandersteeltjes, boerenkool, witte peper en de sojasaus tot een samenhangend geheel.
Leg in het midden van een wontonvel 1 tl vulling. Bestrijk het wontonvel rondom de vulling met water
Vouw het vel over de vulling heen tot een driehoek en druk alle lucht eruit.
Maak de punten aan de lange zijde nat met water. Vouw deze punten naar elkaar toe en plak vast. Maak zo nog 29 wontons.
- 1 liter arachideolie
- 1 limoen
Maak ondertussen de dressing. Boen de limoen schoon, halveer de vrucht en pers uit.
- 1 bosui
Snijd de bosui in ringetjes en de rest van de koriander fijn.
- 2 el sojasaus
- 1 el geroosterde sesamolie
Meng de rest van de sojasaus met 2 el limoensap, de sesamolie, bosui en koriander. Serveer in een schaaltje erbij.
variatietip:
Deze wontons zijn ook lekker in de soep: kook ze 3.5 min. in ruim water met zout en serveer in een soep met groente. Bijvoorbeeld noedelsoep met shiitakes. Als hapje zijn ze gekookt ook heerlijk.