Smashed gyoza

Zin in gyoza? Niet vouwen, maar smashen! In deze variant plet je de vulling op het vel en bak je 'm knapperig in de pan. Dubbelvouwen, dippen en go!

125 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

pittig

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de spitskool en knoflook fijn, Snijd de bosui in dunne ringen en rasp de gember. Meng de spitskool, bosui, knoflook, gember, sojasaus, sesamolie, witte peper en het kipgehakt door elkaar tot een plakkerig mengsel.

  2. Verhit ⅓ van de arachideolie in een grote hapjespan. Laat de gyozavellen iets ontdooien. Leg telkens 4 gyozavellen in de pan en verdeel daar telkens een bergje (ca. 2 el) van het gehaktmengsel op. Leg er vervolgens 1 garnaal op en druk plat met een spatel. Bak 1½ min. op middelhoog vuur, keer om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest.

  3. Maak ondertussen de dip: meng de chiliolie met de rijstazijn en gembersiroop. Serveer de smashed gyoza met de dip.

  • combinatietipLekker met extra fijngesneden bosui.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Smashed gyoza

Zin in gyoza? Niet vouwen, maar smashen! In deze variant plet je de vulling op het vel en bak je 'm knapperig in de pan. Dubbelvouwen, dippen en go!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig