Snijd de spitskool en knoflook fijn, Snijd de bosui in dunne ringen en rasp de gember. Meng de spitskool, bosui, knoflook, gember, sojasaus, sesamolie, witte peper en het kipgehakt door elkaar tot een plakkerig mengsel.
Verhit ⅓ van de arachideolie in een grote hapjespan. Laat de gyozavellen iets ontdooien. Leg telkens 4 gyozavellen in de pan en verdeel daar telkens een bergje (ca. 2 el) van het gehaktmengsel op. Leg er vervolgens 1 garnaal op en druk plat met een spatel. Bak 1½ min. op middelhoog vuur, keer om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest.
Maak ondertussen de dip: meng de chiliolie met de rijstazijn en gembersiroop. Serveer de smashed gyoza met de dip.
Smashed gyoza
Zin in gyoza? Niet vouwen, maar smashen! In deze variant plet je de vulling op het vel en bak je 'm knapperig in de pan. Dubbelvouwen, dippen en go!
- combinatietipLekker met extra fijngesneden bosui.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Smashed gyoza
Zin in gyoza? Niet vouwen, maar smashen! In deze variant plet je de vulling op het vel en bak je 'm knapperig in de pan. Dubbelvouwen, dippen en go!

bijgerecht
14 porties
125 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de spitskool en knoflook fijn, Snijd de bosui in dunne ringen en rasp de gember. Meng de spitskool, bosui, knoflook, gember, sojasaus, sesamolie, witte peper en het kipgehakt door elkaar tot een plakkerig mengsel.
Verhit ⅓ van de arachideolie in een grote hapjespan. Laat de gyozavellen iets ontdooien. Leg telkens 4 gyozavellen in de pan en verdeel daar telkens een bergje (ca. 2 el) van het gehaktmengsel op. Leg er vervolgens 1 garnaal op en druk plat met een spatel. Bak 1½ min. op middelhoog vuur, keer om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest.
Maak ondertussen de dip: meng de chiliolie met de rijstazijn en gembersiroop. Serveer de smashed gyoza met de dip.
combinatietip:Lekker met extra fijngesneden bosui.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 14 porties)
14 AH Biologisch diepvries rauwe, gepelde garnalen
100 g spitskolen
2 bosuitjes
2 tenen knoflook
30 g verse gember
3 el sojasaus
1 el sesamolie
1 tl gemalen witte peper
250 g kipgehakt naturel
3 el arachideolie
14 diepvries gyoza vellen
2 el crispy chili in oil
3 el rijstazijn
1 el gembersiroop