Draadjesvlees
Draadjesvlees

Draadjesvlees

Draadjesvlees: de een noemt het zo, de ander noemt het stoofvlees. Een ding is zeker: er gaat niks boven mals vlees dat in draadjes uit elkaar valt. Maakte jouw oma altijd het beste draadjesvlees? Vanaf nu doe je dat gewoon zelf met deze smeuïge draadjesvlees recepten!

Draadjesvlees maken

Draadjesvlees maken

  1. Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het vlees in blokjes van 2 x 2 cm. Bestrooi het vlees eventueel met zout.
  2. Verhit de boter in de ovenvaste braadpan en bak het vlees in delen in 3 min. rondom goudbruin. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan. Laat het bakvet in de pan.
  3. Fruit de uienringen 6 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend in 5 min. bruin en gaar. Voeg de bouillontabletten, het water, de kruidnagels en laurierblaadjes toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de azijn, ketjap en het vlees toe. Roer door, doe de deksel op de pan en stoof 5 uur in het midden van de oven.
  4. Haal na 4 uur de deksel van de pan. Roer door en zet nog 1 uur in de oven, zodat de saus kan indikken. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.