Oma's draadjesvlees

Je moet even geduld hebben, maar dan heb je ook wat! Heerlijk langzaam gegaard rundvlees zoals oma het vroeger maakte.

525 kcal

15 min. bereiden, 5 uur wachten

3.6/5

(1072)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 kg rib-runderlappen

    rib-runderlappen

  • 100 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 6 uien

    uien

  • 50 gram tarwebloem

    tarwebloem

  • 2 rundvleesbouillontabletten

    rundvleesbouillontabletten

  • 800 ml kraanwater

    kraanwater

  • 6 kruidnagels

    kruidnagels

  • 4 gedroogde laurierblaadjes

    gedroogde laurierblaadjes

  • 8 eetlepel azijn

    azijn

  • 6 eetlepel ketjap manis

    ketjap manis

Dit heb je nodig

  • ovenvaste braadpan


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het vlees in blokjes van 2 x 2 cm. Bestrooi het vlees eventueel met zout.

  2. Verhit de boter in de ovenvaste braadpan en bak het vlees in delen in 3 min. rondom goudbruin. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan. Laat het bakvet in de pan.

  3. Fruit de uienringen 6 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend in 5 min. bruin en gaar. Voeg de bouillontabletten, het water, de kruidnagels en laurierblaadjes toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de azijn, ketjap en het vlees toe. Roer door, doe de deksel op de pan en stoof 5 uur in het midden van de oven.

  4. Haal na 4 uur de deksel van de pan. Roer door en zet nog 1 uur in de oven, zodat de saus kan indikken. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • bewaartipStoofvlees kun je heel makkelijk in grotere hoeveelheden maken en invriezen. Lekker met aardappelpuree en rodekool.
  • Draadjesvlees maken

    Instructievideo - 03:21 min.

Wat vond je van dit recept?

Oma's draadjesvlees

Je moet even geduld hebben, maar dan heb je ook wat! Heerlijk langzaam gegaard rundvlees zoals oma het vroeger maakte.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig