Snijd de uien in halve ringen. Schil de winterpeen, snijd in de lengte in kwarten en in kleine blokjes. Snijd de riblappen in stukken van ca. 3 cm.
Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur, bak de runderriblappen 6 min. aan en keer halverwege. Doe het vlees in de slowcooker.
Bak de ui en peen 5 min. in dezelfde pan. Schep in de slowcooker en voeg de tomatenpuree, bouillon, mosterd, laurier, foelie en azijn toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en gaar 8 uur op de lage stand.
Haal de laurier en foelie uit de slowcooker. Verkruimel de ontbijtkoek erboven en roer door.
Oma's draadjesvlees uit de slowcooker
Draadjesvlees zoals oma het maakte, maar dan lekker relaxed uit de slowcooker. Met runderriblappen, uien, peen, mosterd en ontbijtkoek in een diepe, stroperige jus. Zacht, kruidig, lichtzoet én ultiem comfortfood. Perfect met aardappels of stamppot.
- combinatietipLekker met aardappelpuree en een groene salade.
- combinatietipAlle oma’s maken natuurlijk dun draadjesvlees op net een andere manier. Maar ui, peen, mosterd, laurier, foelie en ontbijtkoek zijn wel typische ingrediënten die je in een Nederland recept voor draadjesvlees kunt vinden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Oma's draadjesvlees uit de slowcooker
Draadjesvlees zoals oma het maakte, maar dan lekker relaxed uit de slowcooker. Met runderriblappen, uien, peen, mosterd en ontbijtkoek in een diepe, stroperige jus. Zacht, kruidig, lichtzoet én ultiem comfortfood. Perfect met aardappels of stamppot.

bijgerecht
6 personen
340 kcal
25 min. bereiden
8 uur wachten
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Schil de winterpeen, snijd in de lengte in kwarten en in kleine blokjes. Snijd de riblappen in stukken van ca. 3 cm.
Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur, bak de runderriblappen 6 min. aan en keer halverwege. Doe het vlees in de slowcooker.
Bak de ui en peen 5 min. in dezelfde pan. Schep in de slowcooker en voeg de tomatenpuree, bouillon, mosterd, laurier, foelie en azijn toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en gaar 8 uur op de lage stand.
Haal de laurier en foelie uit de slowcooker. Verkruimel de ontbijtkoek erboven en roer door.
combinatietip:Lekker met aardappelpuree en een groene salade.
combinatietip:Alle oma’s maken natuurlijk dun draadjesvlees op net een andere manier. Maar ui, peen, mosterd, laurier, foelie en ontbijtkoek zijn wel typische ingrediënten die je in een Nederland recept voor draadjesvlees kunt vinden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
3 middelgrote uien
250 g winterpeen
750 g ribrunderlappen
40 g ongezouten roomboter
1 el tomatenpuree
340 ml runderbouillon
1 el grove mosterd
1 laurierblaadje
2 stukjes foelie
1 el rodewijnazijn
100 g ontbijtkoek
Dit heb je nodig
slowcooker (5 liter)



