Oma's draadjesvlees uit de slowcooker

Draadjesvlees zoals oma het maakte, maar dan lekker relaxed uit de slowcooker. Met runderriblappen, uien, peen, mosterd en ontbijtkoek in een diepe, stroperige jus. Zacht, kruidig, lichtzoet én ultiem comfortfood. Perfect met aardappels of stamppot. 

340 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 8 uur wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de uien in halve ringen. Schil de winterpeen, snijd in de lengte in kwarten en in kleine blokjes. Snijd de riblappen in stukken van ca. 3 cm.

  2. Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur, bak de runderriblappen 6 min. aan en keer halverwege. Doe het vlees in de slowcooker.

  3. Bak de ui en peen 5 min. in dezelfde pan. Schep in de slowcooker en voeg de tomatenpuree, bouillon, mosterd, laurier, foelie en azijn toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en gaar 8 uur op de lage stand.

  4. Haal de laurier en foelie uit de slowcooker. Verkruimel de ontbijtkoek erboven en roer door.

  • combinatietipLekker met aardappelpuree en een groene salade. 
  • combinatietipAlle oma’s maken natuurlijk dun draadjesvlees op net een andere manier. Maar ui, peen, mosterd, laurier, foelie en ontbijtkoek zijn wel typische ingrediënten die je in een Nederland recept voor draadjesvlees kunt vinden.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Oma's draadjesvlees uit de slowcooker

Draadjesvlees zoals oma het maakte, maar dan lekker relaxed uit de slowcooker. Met runderriblappen, uien, peen, mosterd en ontbijtkoek in een diepe, stroperige jus. Zacht, kruidig, lichtzoet én ultiem comfortfood. Perfect met aardappels of stamppot. 

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig