Pa­tat­je stoof­vlees

Stoofvlees met friet in plaats van puree. Ook lekker op een broodje of een gevulde (zoete) aardappel.

  • hoofdgerecht
  • 8 stuks
  • 585 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(8) waardeer
hoofdgerecht Stoofvlees met friet in plaats van puree. Ook lekker op een broodje of een gevulde (zoete) aardappel. 8 stuks
5 8

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de runderriblappen in stukken van 2 cm. Bestrooi met de bloem, peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in delen. op middelhoog vuur rondom bruin. Dit duurt ca. 10 min
  2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Neem het vlees uit de pan en leg op een bord. Bak de uien in de achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn. Voeg samen met de laurierblaadjes en foelie toe en bak nog 1 min mee. Voeg de tomatenpuree en ketjap toe en bak nog 1 min. mee. Doe het vlees terug in de pan, schenk de runderbouillon erbij, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 4 uur stoven. Schep af en toe om.
  3. Het vlees is klaar als het uit elkaar valt. Laat zo nodig het vocht met de deksel van de pan een beetje inkoken. Bereid vlak voor het serveren de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met het stoofvlees.

variatietip:

Ook lekker op een zacht wit bolletje met veldsla, gebakken ui, kleine augurkjes (cornichons) en fijngesnipperde rode ui.

variatietip:

Ook lekker op een gepofte zoete aardappel met een flinke lepel zure room, bosui, rode peper en nacho’s.

combinatietip:

Lekker met extra mayonaise en wat fijngesneden peterselie voor extra kleur.

video

Pa­tat­je stoof­vlees

leuk & snel - 00:46 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
februari-maart 2019

Patatje stoofvlees

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­tat­je stoof­vlees

1
1
  • 1 kg ribrunderlap
  • 1 el tarwebloem

Snijd de runderriblappen in stukken van 2 cm. Bestrooi met de bloem, peper en zout.

2
2
  • 30 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in delen. op middelhoog vuur rondom bruin. Dit duurt ca. 10 min

3
3
  • 300 g middelgrote uien

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Neem het vlees uit de pan en leg op een bord. Bak de uien in de achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl gemalen foelie
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el ketjap manis

Snijd de knoflook fijn. Voeg samen met de laurierblaadjes en foelie toe en bak nog 1 min mee. Voeg de tomatenpuree en ketjap toe en bak nog 1 min. mee.

5
5
  • 250 ml runderbouillon van tablet

Doe het vlees terug in de pan, schenk de runderbouillon erbij, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 4 uur stoven. Schep af en toe om.

6
6

Het vlees is klaar als het uit elkaar valt. Laat zo nodig het vocht met de deksel van de pan een beetje inkoken.

7
7
  • 1½ kg diepvries ovenfriet

Bereid vlak voor het serveren de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met het stoofvlees.

variatietip:

Ook lekker op een zacht wit bolletje met veldsla, gebakken ui, kleine augurkjes (cornichons) en fijngesnipperde rode ui.

variatietip:

Ook lekker op een gepofte zoete aardappel met een flinke lepel zure room, bosui, rode peper en nacho’s.

combinatietip:

Lekker met extra mayonaise en wat fijngesneden peterselie voor extra kleur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.