Snijd de uien in halve ringen. Bind de takjes tijm met een stukje keukentouw aan elkaar. Pluk de blaadjes van de peterselie (bewaar deze voor later) en snijd de steeltjes fijn. Snijd de champignons in kwarten. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd dunne plakken.
Snijd de kip in stukken. Snijd eerst met een scherp mes de poten van de kip. Verdeel de poten in drumsticks en dijen. Snijd ook de vleugels van de kip. Maak een inkeping langs de ruggengraat en snijd zo de filets van het karkas.
Verwarm de boter en olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de stukken kip rondom lichtbruin. Schep in de slowcooker en bestrooi met de bloem.
Bak in dezelfde koekenpan de spekreepjes in 6 min. knapperig. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Schep bij de kip in de slowcooker.
Schenk de helft van de wijn in de koekenpan en schraap de aanbaksels los met een houten lepel. Schenk in de slowcooker. Voeg ook de rest van de wijn, het bouillonblokje, laurierblaadje, de mosterd, azijn, zilveruitjes, peterseliesteeltjes, champignons en winterpeen toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en gaar 3 ½ uur op de lage stand.
Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Schep de kip met de saus op een schaal en bestrooi met de peterselie.
Coq au vin uit de slowcooker
Maak ‘ns een Franse klassieker in de slowcooker. Deze coq au vin met kip, spek, zilveruitjes en champignons in een rijke rodewijnsaus is ideaal als je gasten krijgt: 30 minuten voorbereiden, de pan doet de rest.
- combinatietipLekker met aardappelpuree en een groene salade.
- resttipBewaar het karkas, eventueel in de vriezer, om later bouillon van te trekken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Coq au vin uit de slowcooker
Maak ‘ns een Franse klassieker in de slowcooker. Deze coq au vin met kip, spek, zilveruitjes en champignons in een rijke rodewijnsaus is ideaal als je gasten krijgt: 30 minuten voorbereiden, de pan doet de rest.

hoofdgerecht
4 personen
530 kcal
30 min. bereiden
3 uur 30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Bind de takjes tijm met een stukje keukentouw aan elkaar. Pluk de blaadjes van de peterselie (bewaar deze voor later) en snijd de steeltjes fijn. Snijd de champignons in kwarten. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd dunne plakken.
Snijd de kip in stukken. Snijd eerst met een scherp mes de poten van de kip. Verdeel de poten in drumsticks en dijen. Snijd ook de vleugels van de kip. Maak een inkeping langs de ruggengraat en snijd zo de filets van het karkas.
Verwarm de boter en olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de stukken kip rondom lichtbruin. Schep in de slowcooker en bestrooi met de bloem.
Bak in dezelfde koekenpan de spekreepjes in 6 min. knapperig. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Schep bij de kip in de slowcooker.
Schenk de helft van de wijn in de koekenpan en schraap de aanbaksels los met een houten lepel. Schenk in de slowcooker. Voeg ook de rest van de wijn, het bouillonblokje, laurierblaadje, de mosterd, azijn, zilveruitjes, peterseliesteeltjes, champignons en winterpeen toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en gaar 3 ½ uur op de lage stand.
Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Schep de kip met de saus op een schaal en bestrooi met de peterselie.
combinatietip:Lekker met aardappelpuree en een groene salade.
resttip:Bewaar het karkas, eventueel in de vriezer, om later bouillon van te trekken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
10 g verse tijm
15 g verse platte peterselie
200 g champignons
150 g winterpeen
1 Franse scharrelkip
30 g ongezouten roomboter
2 el milde olijfolie
1 el tarwebloem
100 g gerookte spekreepjes
500 ml rode wijn
1 kippenbouillonblokje
1 laurierblaadje
1 el grove mosterd
1 el rodewijnazijn
75 g zilveruitjes
Dit heb je nodig
keukentouw
slowcooker (5 liter)