Coq au vin uit de slowcooker

Maak ‘ns een Franse klassieker in de slowcooker. Deze coq au vin met kip, spek, zilveruitjes en champignons in een rijke rodewijnsaus is ideaal als je gasten krijgt: 30 minuten voorbereiden, de pan doet de rest.

530 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 3 uur 30 min. wachten

16 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de uien in halve ringen. Bind de takjes tijm met een stukje keukentouw aan elkaar. Pluk de blaadjes van de peterselie (bewaar deze voor later) en snijd de steeltjes fijn. Snijd de champignons in kwarten. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd dunne plakken.

  2. Snijd de kip in stukken. Snijd eerst met een scherp mes de poten van de kip. Verdeel de poten in drumsticks en dijen. Snijd ook de vleugels van de kip. Maak een inkeping langs de ruggengraat en snijd zo de filets van het karkas.

  3. Verwarm de boter en olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de stukken kip rondom lichtbruin. Schep in de slowcooker en bestrooi met de bloem.

  4. Bak in dezelfde koekenpan de spekreepjes in 6 min. knapperig. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Schep bij de kip in de slowcooker.

  5. Schenk de helft van de wijn in de koekenpan en schraap de aanbaksels los met een houten lepel. Schenk in de slowcooker. Voeg ook de rest van de wijn, het bouillonblokje, laurierblaadje, de mosterd, azijn, zilveruitjes, peterseliesteeltjes, champignons en winterpeen toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en gaar 3 ½ uur op de lage stand.

  6. Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Schep de kip met de saus op een schaal en bestrooi met de peterselie.

  • combinatietipLekker met aardappelpuree en een groene salade. 
  • resttipBewaar het karkas, eventueel in de vriezer, om later bouillon van te trekken.  
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Coq au vin uit de slowcooker

Maak ‘ns een Franse klassieker in de slowcooker. Deze coq au vin met kip, spek, zilveruitjes en champignons in een rijke rodewijnsaus is ideaal als je gasten krijgt: 30 minuten voorbereiden, de pan doet de rest.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig