Linzensalade met geroosterde paprika & witte kaas
Iedereen kan wel een beetje tijd vrij maken voor deze vlugge linzensalade, toch?

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 2 rode paprika's
- 4 takjes verse tijm
- 250 g cherrytomaten
- 100 g AH Biologische koelverse Griekse kalamon-olijven
- 150 g witte kaas 45+
- 2 el milde olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 800 g linzen in blik
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de uien in dunne partjes en de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
- Verdeel de ui, knoflook, paprika, ¾ van de tijm, tomaatjes en olijven over de ovenschaal. Breek de witte kaas in grove stukken erover, bestrooi met peper en eventueel zout en besprenkel met de olie en azijn. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
- Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Neem de groente uit de oven, schep voorzichtig om met de linzen en verdeel over een platte schaal. Bestrooi met de rest van de tijm.
serveertip:
Lekker met rucola.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 390 kcal
- eiwit 15 g
-
koolhydraten 26 g
waarvan suikers 9 g -
vet 23 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 680 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Linzensalade met geroosterde paprika & witte kaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Linzensalade met geroosterde paprika & witte kaas
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
Snijd de uien in dunne partjes en de knoflook fijn.
- 2 rode paprika's
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.
- 4 takjes verse tijm
Ris de blaadjes van de takjes tijm.
- 250 g cherrytomaten
- 100 g AH Biologische koelverse Griekse kalamon-olijven
Verdeel de ui, knoflook, paprika, ¾ van de tijm, tomaatjes en olijven over de ovenschaal.
- 150 g witte kaas 45+
- 2 el milde olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
Breek de witte kaas in grove stukken erover, bestrooi met peper en eventueel zout en besprenkel met de olie en azijn.
Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
- 800 g linzen in blik
Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Neem de groente uit de oven, schep voorzichtig om met de linzen en verdeel over een platte schaal. Bestrooi met de rest van de tijm.
serveertip:
Lekker met rucola.