bewaar
Groentepizza margherita met basilicum & broccoli-olijvensalade
Groentepizza margherita met basilicum & broccoli-olijvensalade
bewaar

Groentepizza margherita met basilicum & broccoli-olijvensalade

Klassieke pizza margherita maar dan net even wat anders! Een pizza met groente in de bodem.

10 min. bereiden
15 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

tomaten

250 g

mozzarella

4

Magioni super green pizzabodems

140 g

tomatenpuree

4 tl

gedroogde tijm

1 stronk

broccoli

100 g

AH Biologische koelvers Griekse kalamon-olijf

15 g

verse basilicum

2 el

traditionele olijfolie

1 el

balsamicoazijn

Dit heb je nodig

  • bakplaten

  • bakpapier

Klassieke pizza margherita maar dan net even wat anders! Een pizza met groente in de bodem.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de tomaten en bollen mozzarella in plakken. Leg de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Besmeer de pizzabodems met de tomatenpuree en verdeel de tomaten en mozzarella erover. Bestrooi met de tijm, peper en eventueelzout. Bak de pizza’s ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege.

2

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli in 3 min. beetgaar. Giet af, spoel kort onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de olijven en scheur de blaadjes van het basilicum grof.

3

Schep de broccoli om met de olijven, de helft van het basilicum, de olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Bestrooi de pizza’s met de rest van het basilicum en serveer met de broccolisalade.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.