Pizza calzone
Pizza calzone

Pizza calzone

25 min. bereiden
15 min. oventijd
1 uur 30 min. wachten
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

7 g

gedroogde gist

1 tl

witte basterdsuiker

200 ml

water

250 g

tarwebloem

1 tl

zout

4 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

8 g

verse tijm

250 g

kastanjechampignon

400 g

artisjokhart in blik

150 g

yorkham

250 g

romaatjes

125 g

mozzarella

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakpapier

Aan de slag

1

Doe de gist en het suiker in een kom en roer er 50 ml (per 4 personen) van het water door. Laat 5 min. rusten op een warme, tochtvrije plek. Meng ondertussen in een kom de bloem met het zout en schenk er het gistmengsel, de helft van de olie en de rest van het water bij. Kneed in 8 min. tot een soepel deeg dat droog aanvoelt. Vet de binnenkant van een grote kom in met olie. Leg het deeg erin en laat afgedekt met een vochtige theedoek 1 ½ uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.

2

Verwarm de oven voor op 250 ºC. Snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de tijm. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Laat de artisjokken uitlekken en snijd in kwarten. Snijd de ham in reepjes en halveer de romaatjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en tijm 1 min. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee. Voeg de artisjokken, ham en romaatjes toe. Verwarm nog 2 min. en neem de pan van het vuur.

3

Duw het deeg plat en snijd doormidden. Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot 2 dunne ronde lappen. Verdeel het ham-groentemengsel over de helft van elke pizza, laat 1 cm van de rand vrij. Snijd de mozzarella in stukjes en beleg de pizza ermee en vouw dubbel. Druk de randen aan en vouw naar binnen. Leg de pizza's op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak net onder het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.

tip

combinatietipLekker met rucolasalade. Kijk elders op allerhande.nl voor een recept voor rucolasalade.

Pizzadeeg maken

Instructievideo - 02:19 min.