Kleur­rij­ke sa­la­de met broc­co­li­rijst en fe­ta

Meer kleur op je bord = instant vrolijkheid.

(16) waardeer
hoofdgerecht Meer kleur op je bord = instant vrolijkheid. 2 personen
4 16

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de broccolirijst met peper en eventueel zout 6 min. op middelhoog vuur.
  2. Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de peterselie fijn. Laat de artisjokken uitlekken.
  3. Meng de peterselie, tomaten, artisjok en olijven door de rijst. Verkruimel de feta erover en serveer.

variatietip:

Liever geen artisjok? Vervang deze dan door in reepjes gesneden gegrilde paprika (potje 295 g).

combinatietip:

Lekker met een partje citroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 10 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 19-20

Kleurrijke salade met broccolirijst en feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kleur­rij­ke sa­la­de met broc­co­li­rijst en fe­ta

1
1
  • 1 el milde olijfolie
  • 400 g diepvries broccolirijst

Verhit de olie in een koekenpan en bak de broccolirijst met peper en eventueel zout 6 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 250 g cherrytomaten
  • 7½ g verse platte peterselie

Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de peterselie fijn.

3
3
  • 180 g gegrilde artisjok in olie

Laat de artisjokken uitlekken.

4
4
  • 50 g AH Biologische koelverse Griekse kalamon-olijven

Meng de peterselie, tomaten, artisjok en olijven door de rijst.

5
5
  • 75 g AH Biologisch feta

Verkruimel de feta erover en serveer.

variatietip:

Liever geen artisjok? Vervang deze dan door in reepjes gesneden gegrilde paprika (potje 295 g).

combinatietip:

Lekker met een partje citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.