Couscous salade feta

Deze couscoussalade barst van kleur én smaak. Komkommer, paprika, verse kruiden, feta, een lekkere crunch van de pijnboompitten en een verrassend zoet-zure kick van de granaatappelmelasse: deze salade has it all!

710 kcal

20 min. bereiden

4/5

(5)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram couscous

    couscous

  • 75 gram pijnboompitten

    pijnboompitten

  • 1 komkommer

    komkommer

  • 250 gram cherrytomaten

    cherrytomaten

  • 465 gram geroosterde gele paprika's in pot

    geroosterde gele paprika's in pot

  • 30 gram verse munt

    verse munt

  • 40 gram verse platte peterselie

    verse platte peterselie

  • 15 gram verse dille

    verse dille

  • 2 eetlepel granaatappelmelasse

    granaatappelmelasse

  • 4 eetlepel extra vierge olijfolie

    extra vierge olijfolie

  • 200 gram feta

    feta

september 2025 - september 2025

Aan de slag

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie 2-3 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig en schep uit de pan.

  2. Halveer de komkommer in de lengte, schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit en snijd in kleine blokjes. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de paprika in kleine blokjes.

  3. Pluk de blaadjes van de munt en snijd met de peterselie en dille fijn.

  4. Meng de couscous met de komkommer, tomaatjes, paprika, munt, peterselie, dille, pijnboompitten, granaatappelmelasse en de helft van de olie in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Schep de salade op een schaal en verkruimel de feta erover. Besprenkel met de rest van de olijfolie.

Wat vond je van dit recept?

Couscous salade feta

Deze couscoussalade barst van kleur én smaak. Komkommer, paprika, verse kruiden, feta, een lekkere crunch van de pijnboompitten en een verrassend zoet-zure kick van de granaatappelmelasse: deze salade has it all!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig