Couscous salade met kip

Deze zachte couscoussalade is een feestje van smaken en texturen: ras el hanout-kip, rozijnen en gebakken courgette in combinatie met frisse komkommer, verse kruiden en crunchy amandelen. Serveer warm of lauwwarm. 

710 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

15 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de kip in dunne repen. Verhit ⅖ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min. Voeg de kip toe en bak 5 min. mee. Voeg de ras en hanout toe, breng op smaak met peper en zout en bak 2 min. mee. Schenk het water erbij, voeg de rozijnen toe en laat 15 min. op laag vuur garen.

  2. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Rasp de courgette op de grove kant van de blokrasp. Doe in een vergiet, schep om met het zout en laat uitlekken tot gebruik.

  4. Halveer de komkommer in de lengte, schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit en snijd in kleine blokjes. Snijd de peterselie en dille fijn. Hak de amandelen fijn.

  5. Knijp het vocht uit de courgette en doe in een kom. Voeg de couscous, komkommer, fijngesneden kruiden en amandelen toe.

  6. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven de kom en knijp de helft van de vrucht (per 4 personen) erboven uit. Voeg de rest van de olie toe, breng op smaak met peper en zout en meng door.

  7. Schep de couscous op een grote schaal en verdeel de kip erover.

Gerelateerde recepten

Couscous salade met kip

Deze zachte couscoussalade is een feestje van smaken en texturen: ras el hanout-kip, rozijnen en gebakken courgette in combinatie met frisse komkommer, verse kruiden en crunchy amandelen. Serveer warm of lauwwarm. 

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig