Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de kip in dunne repen. Verhit ⅖ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min. Voeg de kip toe en bak 5 min. mee. Voeg de ras en hanout toe, breng op smaak met peper en zout en bak 2 min. mee. Schenk het water erbij, voeg de rozijnen toe en laat 15 min. op laag vuur garen.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rasp de courgette op de grove kant van de blokrasp. Doe in een vergiet, schep om met het zout en laat uitlekken tot gebruik.
Halveer de komkommer in de lengte, schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit en snijd in kleine blokjes. Snijd de peterselie en dille fijn. Hak de amandelen fijn.
Knijp het vocht uit de courgette en doe in een kom. Voeg de couscous, komkommer, fijngesneden kruiden en amandelen toe.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven de kom en knijp de helft van de vrucht (per 4 personen) erboven uit. Voeg de rest van de olie toe, breng op smaak met peper en zout en meng door.
Schep de couscous op een grote schaal en verdeel de kip erover.
Couscous salade met kip
Deze zachte couscoussalade is een feestje van smaken en texturen: ras el hanout-kip, rozijnen en gebakken courgette in combinatie met frisse komkommer, verse kruiden en crunchy amandelen. Serveer warm of lauwwarm.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Couscous salade met kip
Deze zachte couscoussalade is een feestje van smaken en texturen: ras el hanout-kip, rozijnen en gebakken courgette in combinatie met frisse komkommer, verse kruiden en crunchy amandelen. Serveer warm of lauwwarm.

hoofdgerecht
4 personen
710 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de kip in dunne repen. Verhit ⅖ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min. Voeg de kip toe en bak 5 min. mee. Voeg de ras en hanout toe, breng op smaak met peper en zout en bak 2 min. mee. Schenk het water erbij, voeg de rozijnen toe en laat 15 min. op laag vuur garen.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rasp de courgette op de grove kant van de blokrasp. Doe in een vergiet, schep om met het zout en laat uitlekken tot gebruik.
Halveer de komkommer in de lengte, schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit en snijd in kleine blokjes. Snijd de peterselie en dille fijn. Hak de amandelen fijn.
Knijp het vocht uit de courgette en doe in een kom. Voeg de couscous, komkommer, fijngesneden kruiden en amandelen toe.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven de kom en knijp de helft van de vrucht (per 4 personen) erboven uit. Voeg de rest van de olie toe, breng op smaak met peper en zout en meng door.
Schep de couscous op een grote schaal en verdeel de kip erover.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
300 g kipdijfilet
5 el extra vierge olijfolie
1 el ras el hanout
50 g rozijnen
200 ml water
300 g couscous
1 courgette
½ tl zout
1 komkommer
30 g verse platte peterselie
15 g verse dille
50 g amandelen
1 citroen
Dit heb je nodig
blokrasp