Courgettelasagne met gehakt & tomatensaus
Een goedgevulde lasagne met groente, gehakt, saus en kaas maar dan koolhydraatbewust, wat wil je nog meer!

Advertentie
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook
- 1 el milde olijfolie
- 300 g AH Biologisch mager rundergehakt
- 3 g gedroogde oregano
- 800 g Italiaanse roerbakgroente fijngesneden
- 690 g biologische passata di pomodoro fijn gekruid
- 2 courgettes
- 125 g mozzarella
- 1 bakje Biologische tuinkers
Keukenspullen
- hapjespan
- kaasschaaf
- ovenschaal (20 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en de oregano toe en bak het vlees in 2 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. mee. Schenk de passata erbij en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
- Schaaf ondertussen met de kaasschaaf of dunschiller linten van de courgette. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel ⅓ deel van de courgettelinten over de ovenschaal. Schep de helft van de gehaktsaus erover en maak zo nog een laag en eindig met courgettelinten. Leg de mozzarella-plakjes erop en bak de lasagne in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- Garneer de lasagne met de tuinkers en bestrooi met wat versgemalen peper.
Tip:
Dit is een Allerhande Box recept.
Tip:
Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 430 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 28 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 560 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Courgettelasagne met gehakt & tomatensaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Courgettelasagne met gehakt & tomatensaus
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 2 tenen knoflook
- 1 el milde olijfolie
Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur.
- 300 g AH Biologisch mager rundergehakt
- 3 g gedroogde oregano
- 800 g Italiaanse roerbakgroente fijngesneden
Voeg het gehakt en de oregano toe en bak het vlees in 2 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. mee.
- 690 g biologische passata di pomodoro fijn gekruid
Schenk de passata erbij en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
- 2 courgettes
- 125 g mozzarella
Schaaf ondertussen met de kaasschaaf of dunschiller linten van de courgette. Snijd de mozzarella in plakken.
Verdeel ⅓ deel van de courgettelinten over de ovenschaal. Schep de helft van de gehaktsaus erover en maak zo nog een laag en eindig met courgettelinten.
Leg de mozzarella-plakjes erop en bak de lasagne in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- 1 bakje Biologische tuinkers
Garneer de lasagne met de tuinkers en bestrooi met wat versgemalen peper.