Courgettelasagne met gehakt & tomatensaus
Courgettelasagne met gehakt & tomatensaus

Courgettelasagne met gehakt & tomatensaus

Een goedgevulde lasagne met groente, gehakt, saus en kaas maar dan koolhydraat­bewust, wat wil je nog meer!

20 min. bereiden
20 min. oventijd
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

1 el

milde olijfolie

300 g

AH Biologisch mager rundergehakt

3 g

gedroogde oregano

800 g

Italiaanse roerbakgroente fijngesneden

690 g

biologische passata di pomodoro fijn gekruid

2

courgettes

125 g

mozzarella

1 bakje

Biologische tuinkers

Dit heb je nodig

  • hapjespan

  • kaasschaaf

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Een goedgevulde lasagne met groente, gehakt, saus en kaas maar dan koolhydraat­bewust, wat wil je nog meer!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en de oregano toe en bak het vlees in 2 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. mee. Schenk de passata erbij en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.

2

Schaaf ondertussen met de kaasschaaf of dunschiller linten van de courgette. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel ⅓ deel van de courgettelinten over de ovenschaal. Schep de helft van de gehaktsaus erover en maak zo nog een laag en eindig met courgettelinten. Leg de mozzarella-plakjes erop en bak de lasagne in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

3

Garneer de lasagne met de tuinkers en bestrooi met wat versgemalen peper.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box recept.

algemeenDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.