bewaar
Courgettelasagne met gehakt & tomatensaus
Courgettelasagne met gehakt & tomatensaus
bewaar

Courgettelasagne met gehakt & tomatensaus

Een goedgevulde lasagne met groente, gehakt, saus en kaas maar dan koolhydraat­bewust, wat wil je nog meer!

20 min. bereiden
20 min. oventijd
90waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

1 el

milde olijfolie

300 g

AH Biologisch mager rundergehakt

3 g

gedroogde oregano

800 g

Italiaanse roerbakgroente fijngesneden

690 g

biologische passata di pomodoro fijn gekruid

2

courgettes

125 g

mozzarella

1 bakje

Biologische tuinkers

Dit heb je nodig

  • hapjespan

  • kaasschaaf

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Een goedgevulde lasagne met groente, gehakt, saus en kaas maar dan koolhydraat­bewust, wat wil je nog meer!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en de oregano toe en bak het vlees in 2 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. mee. Schenk de passata erbij en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.

2

Schaaf ondertussen met de kaasschaaf of dunschiller linten van de courgette. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel ⅓ deel van de courgettelinten over de ovenschaal. Schep de helft van de gehaktsaus erover en maak zo nog een laag en eindig met courgettelinten. Leg de mozzarella-plakjes erop en bak de lasagne in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

3

Garneer de lasagne met de tuinkers en bestrooi met wat versgemalen peper.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.

algemeenDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.