Franse vissoep
Het klinkt misschien heel chique, maar deze soep staat zo op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 2 venkelknollen
- 1 zak paprikamix (rood, groen, geel)
- 2 el traditionele olijfolie
- 0.05 g saffraan
- 1 blik tomatenblokjes
- 750 ml water
- ½ groentebouillontablet
- 450 g diepvries zeevruchten
- 20 g verse platte peterselie
Advertentie
Bereiden
- Snijd de ui in ringen. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de venkelknollen in de lengte en snijd de helften in repen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in halve ringen.Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, venkel en paprika 5 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de saffraan, tomatenblokjes, het water en de bouillontablet toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Voeg de zeevruchten toe en breng de soep tegen de kook aan. Snijd ondertussen de peterselie grof. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de peterselie.
combinatietip:
Lekker met stokbrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 240 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 16 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 770 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Franse vissoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Franse vissoep
- 1 ui
- 2 venkelknollen
Snijd de ui in ringen. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen.
Halveer de venkelknollen in de lengte en snijd de helften in repen.
- 1 zak paprikamix (rood, groen, geel)
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in halve ringen.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, venkel en paprika 5 min. op middelhoog vuur.
- 0.05 g saffraan
- 1 blik tomatenblokjes
- 750 ml water
- ½ groentebouillontablet
Voeg de saffraan, tomatenblokjes, het water en de bouillontablet toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken.
- 450 g diepvries zeevruchten
Voeg de zeevruchten toe en breng de soep tegen de kook aan.
- 20 g verse platte peterselie
Snijd ondertussen de peterselie grof. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de peterselie.
combinatietip:
Lekker met stokbrood.