Courgettesoep
Courgettesoep

Courgettesoep

Een soepje dat altijd kan? Courgettesoep! Vanwege de milde smaak van de groente kun je allerlei smaakcombi’s maken. Voor alles over courgettesoep en recepten met courgette zit je hier goed.

Courgettesoep maken

Courgettesoep maken

  1. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in halve plakken.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee.
  3. Verkruimel de bouillontabletten erover en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Is courgettesoep gezond?

Is courgettesoep gezond?

Courgettesoep is – afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt – gezond. Zo is courgette een groente en dus goed voor je. Je kunt courgettesoep ook aanvullen met extra (onbewerkte) groenten en verse kruiden. Laat room(kaas) en créme fraîche i.v.m. het vetgehalte achterwege.

Maak je de soep met bouillon? Let dan even hierop: volgens het Voedingscentrum mag je maximaal 3x per week een weekkeuze eten, waaronder bouillon. Ook wat je bij de soep eet, telt mee. Eet je graag een broodje bij je soep? Neem dan een volkorenbroodje. Zo kun je courgettesoep gezond eten.

Wat is lekker bij courgettesoep?

Tosti's of belegde broodjes/sandwiches met soep is altijd een lekkere combinatie. Maar ook met een pastasalade maak je van je courgettesoep een feestmaal. Allerhande-tip: deze zelfgemaakte soepstengels knabbelen lekker weg. De enige moeite? Wachten tot ze uit de oven komen, al is het maar 10 minuten…

Wat is lekker bij courgettesoep?
Courgettesoep: hoe bewaren / invriezen / opwarmen?

Courgettesoep: hoe bewaren / invriezen / opwarmen?

Courgettesoep kun je, eenmaal afgekoeld (i.v.m. bacterievorming), in een afgesloten bakje in de koelkast ongeveer 2 dagen bewaren. Je kunt de courgettesoep na het afkoelen ook invriezen: in de vriezer kun je de soep 3 maanden bewaren. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in het bewaarbakje, zodat de soep bij het vriezen kan uitzetten en je diepvriesbakje niet barst. De soep warm je weer op door die al roerend op laag vuur aan de kook te brengen.