Ro­mi­ge cour­get­te­soep

Een dagje geen vlees eten? Draai dan deze courgettesoep in elkaar. Met een lekker fris accent van munt.

(1.035) waardeer
voorgerecht Een dagje geen vlees eten? Draai dan deze courgettesoep in elkaar. Met een lekker fris accent van munt. 6 personen
3 1.035

Advertentie

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in blokjes van 2 cm.
  2. Verhit 2 el olie (per 6 personen) in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 5 min. op laag vuur. Voeg de courgette en Provençaalse kruiden toe en bak 3 min. mee. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat 12 min. op laag vuur koken.
  3. Pluk ondertussen de blaadjes van de munt. Kook de muntblaadjes 10 sec. en koel meteen terug in ijskoud water (blancheren). Laat uitlekken op keukenpapier. Doe de munt samen met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Pureer de courgettesoep met de staafmixer tot een gladde soep. Roer ¾ van de slagroom erdoor en verwarm 1 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de borden en garneer met de rest van de slagroom en de muntolie.
video

Brunoi­se snij­den

instructievideo - 00:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 705 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Romige courgettesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge cour­get­te­soep

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 courgettes

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in blokjes van 2 cm.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 5 min. op laag vuur.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3
  • 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden

Voeg de courgette en Provençaalse kruiden toe en bak 3 min. mee.

4
4
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 liter water

Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat 12 min. op laag vuur koken.

5
5
  • 15 g verse munt

Pluk ondertussen de blaadjes van de munt. Kook de muntblaadjes 10 sec. en koel meteen terug in ijskoud water (blancheren). Laat uitlekken op keukenpapier.

6
6
  • 5 el traditionele olijfolie

Doe de munt samen met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 185 ml verse slagroom

Pureer de courgettesoep met de staafmixer tot een gladde soep. Roer de slagroom erdoor en verwarm 1 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 65 ml verse slagroom

Verdeel de soep over de borden en garneer met de rest van de slagroom en de muntolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.