Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Pluk de blaadjes van de peterselie, snijd de steeltjes fijn en bewaar het blad.
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en peterseliesteeltjes toe en fruit 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de courgettes in de lengte in 4 parten en vervolgens in stukjes van 2 cm. Voeg de courgette toe en bak 3 min. mee. Voeg het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken.
Pluk ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd samen met de peterselieblaadjes grof (hou wat achter voor garnering). Voeg toe aan de soep en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep.
Roer ⅘ van de slagroom erdoor en verwarm 1 min., breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de borden, besprenkel met de rest van de slagroom en bestrooi met de achtergehouden kruiden.
Romige courgettesoep
Zin in een soepje vandaag? Ga da voor deze courgettesoep. Lekker romig dankzij een dot slagroom en met peterselie en munt als extra touch. Al in 20 minuten gemaakt en ook lekker als voorgerecht.
- bereidingstipJe kunt ook een kruidenolie maken in plaats van de kruiden door de soep te roeren: doe de peterselie- en muntblaadjes en 50 ml extra vierge olijfolie in de hoge beker van een staafmixer en pureer tot een gladde groene olie. Voeg eventueel meer olijfolie toe.
- bewaartipAls de soep volledig is afgekoeld kun je 'm in porties bewaren in de vriezer. Alleen even kort opwarmen, lekker voor avonden waarop je geen zin hebt om te koken, maar wel genoeg groente wil eten!
- variatietipOok lekker als hoofdgerecht voor 4 personen. Voeg dan eiwitten, zoals witte bonen of gerookte ham of zalm toe. Voor extra koolhydraten kun je er wat stokbrood (met kruidenboter) bij eten.
- bereidingstipIs je soep te dik? Voeg dan extra bouillon toe.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Gerelateerde recepten
Romige courgettesoep
Zin in een soepje vandaag? Ga da voor deze courgettesoep. Lekker romig dankzij een dot slagroom en met peterselie en munt als extra touch. Al in 20 minuten gemaakt en ook lekker als voorgerecht.

voorgerecht
8 personen
125 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Pluk de blaadjes van de peterselie, snijd de steeltjes fijn en bewaar het blad.
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en peterseliesteeltjes toe en fruit 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de courgettes in de lengte in 4 parten en vervolgens in stukjes van 2 cm. Voeg de courgette toe en bak 3 min. mee. Voeg het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken.
Pluk ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd samen met de peterselieblaadjes grof (hou wat achter voor garnering). Voeg toe aan de soep en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep.
Roer ⅘ van de slagroom erdoor en verwarm 1 min., breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de borden, besprenkel met de rest van de slagroom en bestrooi met de achtergehouden kruiden.
bereidingstip:Je kunt ook een kruidenolie maken in plaats van de kruiden door de soep te roeren: doe de peterselie- en muntblaadjes en 50 ml extra vierge olijfolie in de hoge beker van een staafmixer en pureer tot een gladde groene olie. Voeg eventueel meer olijfolie toe.
bewaartip:Als de soep volledig is afgekoeld kun je 'm in porties bewaren in de vriezer. Alleen even kort opwarmen, lekker voor avonden waarop je geen zin hebt om te koken, maar wel genoeg groente wil eten!
variatietip:Ook lekker als hoofdgerecht voor 4 personen. Voeg dan eiwitten, zoals witte bonen of gerookte ham of zalm toe. Voor extra koolhydraten kun je er wat stokbrood (met kruidenboter) bij eten.
bereidingstip:Is je soep te dik? Voeg dan extra bouillon toe.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
15 g verse platte peterselie
2 el milde olijfolie
1¼ kg courgette
750 ml water
2 groentebouillonblokjes
7½ g verse munt
125 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
staafmixer