Een­vou­di­ge cour­get­te­soep

Als er iets is wat lekker en makkelijk is, is het courgettesoep wel. Hij staat met een half uur op tafel.

(1.277) waardeer
voorgerecht Als er iets is wat lekker en makkelijk is, is het courgettesoep wel. Hij staat met een half uur op tafel. 4 personen
3 1.277

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgettes in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee.
  2. Voeg het water toe en verkruimel de tabletten erboven. Breng aan de kook en laat 10 min. doorkoken.
  3. Pureer de soep met een staafmixer fijn en voeg de roomkaas toe. Verwarm de soep nog 2 min. Serveer met de soepstengels.

combinatietip:

Lekker met gerookte zalmsnippers. Het recept is dan niet meer vegetarisch.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 780 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 12-13

Eenvoudige courgettesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­vou­di­ge cour­get­te­soep

1
1
  • 2 courgettes

Snijd de courgettes in blokjes.

2
2
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 30 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min.

4
4

Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee.

5
5
  • 500 ml kraanwater
  • 1 groentebouillontablet

Voeg het water toe en verkruimel de tabletten erboven.

6
6

Breng aan de kook en laat 10 min. doorkoken.

7
7
  • 125 g roomkaas kruiden

Pureer de soep met een staafmixer fijn en voeg de roomkaas toe.

8
8

Verwarm de soep nog 2 min.

9
9
  • 8 soepstengels met sesam

Serveer met de soepstengels.

combinatietip:

Lekker met gerookte zalmsnippers. Het recept is dan niet meer vegetarisch.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.