Cour­get­te­soep met ge­rook­te zalm, ei­kruim & soep­sten­gels

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 240 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(0) waardeer
voorgerecht 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit en snijd in gelijke repen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm spiralen door de uiteinden van de repen in tegengestelde richting te draaien. Meng de helft van de olie met de oregano, peper en zout en bestrijk de spiralen ermee. Bak de soepstengels in ca. 15-20 min. goudbruin en gaar.
  2. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn en de courgettes in blokjes. Verhit de rest van de olie in een grote (soep)pan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en courgette toe en bak nog 3 min. mee. Voeg de groentebouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken.
  3. Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en prak fijn met een vork. Snijd de zalm in repen. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Schep de soep in kommen. Verdeel de eikruim en zalm erover en serveer met de soepstengels.

bereidingstip:

Je kunt deze soep tot en met stap 3 al 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. De soepstengels kun je ca. 4 uur van tevoren maken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Paas Box Week 16 2019

Courgettesoep met gerookte zalm, eikruim & soepstengels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­soep met ge­rook­te zalm, ei­kruim & soep­sten­gels

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 67½ g rol vers bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit en snijd in gelijke repen.

3
3

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm spiralen door de uiteinden van de repen in tegengestelde richting te draaien.

4
4
  • 1 el milde olijfolie
  • 1½ g gedroogde oregano

Meng de olie met de oregano, peper en zout en bestrijk de spiralen ermee.

5
5

Bak de soepstengels in ca. 15-20 min. goudbruin en gaar.

6
6
  • 1 biologische ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 courgettes

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn en de courgettes in blokjes.

7
7
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in een grote (soep)pan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur.

8
8

Voeg de knoflook en courgette toe en bak nog 3 min. mee.

9
9
  • 1 groentebouillontablet
  • 500 ml kraanwater

Voeg de groentebouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken.

10
10
  • 2 middelgrote eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water.

11
11
  • 50 g gerookte zalm

Pel de eieren en prak fijn met een vork. Snijd de zalm in repen.

12
12

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

13
13

Schep de soep in kommen. Verdeel de eikruim en zalm erover en serveer met de soepstengels.

bereidingstip:

Je kunt deze soep tot en met stap 3 al 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. De soepstengels kun je ca. 4 uur van tevoren maken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.