Courgettesoep met mais en koriander
De jalapeño's geven deze soep extra pit! De maiskorrels geven dat Mexicaanse tintje.
215 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1
1
1
2 el
1 el
1½
1 l
200 g
50 g
5 g
150 g
Dit heb je nodig
staafmixer
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2015 nr. 03 - Op wereldreis
Snipper de ui. Snijd de courgette in stukjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, courgette en aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de jalapeño’s, bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. koken. Voeg de tuinerwten toe en laat nog 5 min. koken.
Rasp ondertussen de kaas en snijd de blaadjes van de koriander grof.
Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de kaas, mais en koriander.
Courgettesoep met mais en koriander
Instructievideo - 02:08 min.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Courgettesoep met mais en koriander
De jalapeño's geven deze soep extra pit! De maiskorrels geven dat Mexicaanse tintje.

voorgerecht
4 personen
215 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de courgette in stukjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, courgette en aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de jalapeño’s, bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. koken. Voeg de tuinerwten toe en laat nog 5 min. koken.
Rasp ondertussen de kaas en snijd de blaadjes van de koriander grof.
Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de kaas, mais en koriander.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ui
1 courgette
1 kruimige aardappel
2 el arachideolie
1 el jalapeñopeper in pot
1½ groentebouillonblokje
1 l kraanwater
200 g diepvries tuinerwten
50 g Pecorino Romano
5 g verse koriander
150 g mais in blik
Dit heb je nodig
staafmixer




