Lunch
Zoek je de beste lunchrecepten? De lekkerste lunchgerechten spot je hier op een rij. Met bijzondere broodjes, omeletten, soepen en nog veel meer.

Speltbrood met brie, rauwkost en gemarineerde rode ui
Ingrediënten
4 personen
1
rode ui
50 ml
appelciderazijn
300 g
trostomaten
½
komkommer
200 g
brie 60+
8 sneetjes
stevig speltbrood
8 el
verse groentespread gegrilde paprika
50 g
veldsla
- Snijd de ui in dunne halve ringen, doe in een kom en giet de azijn erover. Laat 10 min. staan. Schep halverwege om.
- Snijd ondertussen de tomaten en komkommer in plakjes van een ½ cm. Snijd de brie in plakken van een ½ cm.
- Laat de ui uitlekken. Bestrijk het brood met de groentespread en beleg de helft van de sneetjes brood achtereenvolgens met de brie, komkommer, sla, tomaat en ui. Dek af met de rest van de sneetjes brood, druk voorzichtig aan en halveer. De sandwich mag goed gevuld zijn.

Is lunch belangrijk?
Net als het ontbijt is de lunch een belangrijk moment van de dag. Eet je niet, dan word je flauw en neemt je energielevel af. Niet voor niets werd er vroeger juist tussen de middag warm gegeten zodat je genoeg energie had om de middag door te komen. Die traditie kennen we in Nederland bijna niet meer, maar ook met een wat lichtere lunch kun je alle kanten op. Allerhande geeft je de lekkerste recepten voor de broodnodige variatie.