Vegan lunch
Vegan lunch

Vegan lunch

Met een vegan lunch is een kleurrijk feestje gegarandeerd. Of je nu gaat voor volkorentoast met avocado of een goedgevulde wrap. Lekker voor thuis en makkelijk voor onderweg. Probeer daar maar eens nee tegen te zeggen!

Vegan lunch recepten

Pulled jackfruit-kerriesalade op een groentebroodje maken
Pulled jackfruit-kerriesalade op een groentebroodje maken

Pulled jackfruit-kerriesalade op een groentebroodje maken

Ingrediënten

4 personen

4

groentebroodjes paprika

550 g

Fairtrade Original Young Jackfruit in blik

1 el

arachideolie

½ tl

uienpoeder

1 tl

kerriepoeder

1

eetrijpe avocado

2 el

Jean Bâton vegan mayo

½

Jazz appel

  1. Verwarm de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het jackfruit uitlekken en spoel af onder koud stromend water. Pluk de draderige delen en kneus de harde delen tot stukjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak het jackfruit met de uienpoeder en kerriepoeder 5 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om.
  3. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak fijn met een vork en meng het samen met de mayonaise door het jackfruit. Zet het vuur uit.
  4. Verwijder het klokhuis van de appel, snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm en meng door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de broodjes met de kerriesalade.