bewaar
Vegan 'omelet' met champignons
Vegan 'omelet' met champignons
bewaar

Vegan 'omelet' met champignons

Het kikkererwtenmeel zorgt niet alleen voor een mooie kleur zoals bij een echte omelet, maar ook voor een heerlijke smaak!

20 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

2 personen

3 el

milde olijfolie

175 g

extra fijne champignon

350 g

AH Biologisch kikkererwten in pot

75 g

kikkererwtenmeel

25 g

tarwebloem

½ tl

bakpoeder

1 el

edelgistvlokken

157½ ml

kraanwater

2 el

Jean Baton vegan mayonaise

40 g

veldsla

Dit heb je nodig

  • handmixer

Het kikkererwtenmeel zorgt niet alleen voor een mooie kleur zoals bij een echte omelet, maar ook voor een heerlijke smaak!

Aan de slag

1

Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de champignons 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op in een kom. De kikkererwten zelf worden niet gebruikt in dit recept. Mix het opgevangen vocht (aquafaba) met de handmixer luchtig.

3

Doe het kikkererwtenmeel, tarwebloem, bakpoeder, edelgistvlokken en een snufje zout in een andere kom en meng met een garde door elkaar. Voeg al roerend met een garde de aquafaba en 150 ml water (per 2 omeletten) toe. Het mengsel moet net wat dunner worden dan pannenkoekenbeslag.

4

Verhit de helft van de rest van de olie in een koekenpan en schenk met een soeplepel de helft van het beslag in de pan. Bak de omelet ca. 1 min. op middelhoog vuur. zet een deksel op de pan en bak nog 3 min. af totdat de omelet gaar is op laag vuur. Maak zo nog een omelet.

5

Meng de mayonaise met ½ el water (per 2 omeletten). Serveer de omelet op een bord met daarop wat veldsla, champignons en besprenkel met de mayo.

Vegan omelet met champignons

Instructievideo - 00:35 min.