Ve­gan ome­let met cham­pig­nons

Het kikkererwtenmeel zorgt niet alleen voor een mooie kleur zoals bij een echte omelet, maar ook voor een heerlijke smaak!

(5) waardeer
lunch Het kikkererwtenmeel zorgt niet alleen voor een mooie kleur zoals bij een echte omelet, maar ook voor een heerlijke smaak! 2 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • handmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de champignons 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op in een kom. De kikkererwten zelf worden niet gebruikt in dit recept. Mix het opgevangen vocht (aquafaba) met de handmixer luchtig.
  3. Doe het kikkererwtenmeel, tarwebloem, bakpoeder, edelgistvlokken en een snufje zout in een andere kom en meng met een garde door elkaar. Voeg al roerend met een garde de aquafaba en 150 ml water (per 2 omeletten) toe. Het mengsel moet net wat dunner worden dan pannenkoekenbeslag.
  4. Verhit de helft van de rest van de olie in een koekenpan en schenk met een soeplepel de helft van het beslag in de pan. Bak de omelet ca. 1 min. op middelhoog vuur. zet een deksel op de pan en bak nog 3 min. af totdat de omelet gaar is op laag vuur. Maak zo nog een omelet.
  5. Meng de mayonaise met ½ el water (per 2 omeletten). Serveer de omelet op een bord met daarop wat veldsla, champignons en besprenkel met de mayo.
video

Ve­gan ome­let met cham­pig­nons

leuk-snel - 00:35 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
januari 2019

Vegan omelet met champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan ome­let met cham­pig­nons

1
1
  • 1½ el milde olijfolie
  • 175 g extra fijne champignons

Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons 10 min. op middelhoog vuur.

2
2

Roer regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 350 g AH Biologisch kikkererwten in pot

Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op in een kom.

4
4

De kikkererwten zelf worden niet gebruikt in dit recept.

5
5

Mix het opgevangen vocht (aquafaba) met de handmixer luchtig.

6
6
  • 75 g kikkererwtenmeel
  • 25 g tarwebloem
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 el edelgistvlokken

Doe het kikkererwtenmeel, tarwebloem, bakpoeder, edelgistvlokken en een snufje zout in een andere kom en meng met een garde door elkaar.

7
7
  • 150 ml kraanwater

Voeg al roerend met een garde de aquafaba en het water toe. Het mengsel moet net wat dunner worden dan pannenkoekenbeslag.

8
8
  • ¾ el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en schenk met een soeplepel de helft van het beslag in de pan.

9
9

Bak de omelet ca. 1 min. op middelhoog vuur. zet een deksel op de pan en bak nog 3 min. af totdat de omelet gaar is op laag vuur.

10
10
  • ¾ el milde olijfolie

Maak zo nog een omelet.

11
11
  • 2 el Jean Baton vegan mayonaise
  • 7½ ml kraanwater

Meng de mayonaise met het water.

12
12
  • 40 g veldsla

Serveer de omelet op een bord met daarop wat veldsla, champignons en besprenkel met de mayo.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.