Basisrecept vegan meringue
Basisrecept vegan meringue

Basisrecept vegan meringue

Vegan meringue maken zonder ei? Het kan! We leggen je stap voor stap uit hoe je dat doet.

15 min. bereiden
3 uur oventijd
1 uur wachten
15waarderingen

Ingrediënten

1

citroen

350 g

AH Biologisch kikkererwten in pot

150 g

fijne kristalsuiker

Dit heb je nodig

  • keukenmachine of handmixer

  • bakpapier

Vegan meringue maken zonder ei? Het kan! We leggen je stap voor stap uit hoe je dat doet.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 100 °C.

2

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Dit is per pot ca. 120 ml. Voeg een ½ el citroensap toe.

3

Klop het kikkererwtenvocht (ook wel aquafaba genoemd) in ca. 5 min. zo dik mogelijk, het liefst in een keukenmachine, en anders met de handmixer. Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker en het citroenrasp toe. Maak op een met bakpapier bekleedde bakplaat 8 gelijke hoopjes van het schuimmengsel.

4

Bak 3 uur in de oven. Zet de oven uit en laat 1 uur afkoelen in de oven.