Ba­sis­re­cept ve­gan me­rin­gue

Vegan meringue maken zonder ei? Het kan! We leggen je stap voor stap uit hoe je dat doet.

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 75 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 3 uur oventijd
(3) waardeer
nagerecht Vegan meringue maken zonder ei? Het kan! We leggen je stap voor stap uit hoe je dat doet. 8 stuks
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine of handmixer
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C.
  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Dit is per pot ca. 120 ml. Voeg een ½ el citroensap toe.
  3. Klop het kikkererwtenvocht (ook wel aquafaba genoemd) in ca. 5 min. zo dik mogelijk, het liefst in een keukenmachine, en anders met de handmixer. Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker en het citroenrasp toe. Maak op een met bakpapier bekleedde bakplaat 8 gelijke hoopjes van het schuimmengsel.
  4. Bak 3 uur in de oven. Zet de oven uit en laat 1 uur afkoelen in de oven.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 75 kcal
  • koolhydraten 19 g
  • natrium 40 mg
Tags
Ook te zien in
december 2018

Basisrecept vegan meringue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­sis­re­cept ve­gan me­rin­gue

1
1

Verwarm de oven voor op 100 °C.

2
2
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit.

3
3
  • 350 g AH Biologisch kikkererwten in pot

Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Dit is per pot ca. 120 ml. Voeg een ½ el citroensap toe.

4
4

Klop het kikkererwtenvocht (ook wel aquafaba genoemd) in ca. 5 min. zo dik mogelijk, het liefst in een keukenmachine, en anders met de handmixer.

5
5
  • 150 g fijne kristalsuiker

Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker en het citroenrasp toe. Maak op een met bakpapier bekleedde bakplaat 8 gelijke hoopjes van het schuimmengsel.

6
6

Bak 3 uur in de oven. Zet de oven uit en laat 1 uur afkoelen in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.