bewaar
Meringue basisrecept
Meringue basisrecept
bewaar

Meringue basisrecept

Wij zorgen dat meringue in jouw keuken nooit meer mislukt.

15 min. bereiden
8 uur oventijd
2 uur wachten
12waarderingen

Ingrediënten

8 porties

1

citroen

5

middelgrote eieren

150 g

fijne kristalsuiker

150 g

poedersuiker

1 el

maizena

Dit heb je nodig

  • keukenmachine of handmixer

  • handmixer

  • bakpapier

Wij zorgen dat meringue in jouw keuken nooit meer mislukt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 90 ºC.

2

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Zorg dat een kom en de gardes van de mixer helemaal schoon en vetvrij zijn. Splits de eieren, zorg dat er geen spoortje eigeel in het eiwit terechtkomt (de eidooiers worden niet gebruikt). Doe het eiwit in de vetvrije kom. Voeg 1 el citroensap (per 8 stuks), het citroenrasp en de kristalsuiker toe. Klop het eiwit met de mixer tot je een stevig en glanzend eiwitschuim hebt. Zeef de poedersuiker en de maizena boven het schuim en spatel door elkaar.

3

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met behulp van 2 eetlepels bergjes eiwitschuim op de bakplaat met een doorsnede van ca. 8 cm. Bak de meringues 4 uur in het midden van de oven. Ze moeten zo wit mogelijk blijven. Zet de oven uit en laat ze in ca. 2 uur afkoelen in de oven met de ovendeur een stukje open.