Meringue basisrecept
Meringue basisrecept
bewaar
bewaar

Meringue basisrecept

Meringue maken: wij zorgen dat meringue in jouw keuken nooit meer mislukt.

15 min. bereiden
2 uur 30 min. oventijd
2 uur wachten
35waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 100 ºC. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Zorg dat een kom en de gardes van de mixer helemaal schoon en vetvrij zijn.

2

Splits de eieren, zorg dat er geen spoortje eigeel in het eiwit terechtkomt (de eidooiers worden niet gebruikt). Doe het eiwit in de vetvrije kom. Voeg 1 el citroensap (per 8 stuks) toe. Klop het eiwit ca. 10 min. met de mixer op de middelste stand tot je een stevig en glanzend eiwitschuim hebt. Voeg tijdens het kloppen langzaam de kristalsuiker toe. Zeef de poedersuiker en de maizena boven het schuim klop kort door het schuim.

3

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met behulp van 2 eetlepels 8 bergjes eiwitschuim op de bakplaat met een doorsnede van ca. 8 cm. Bak de meringues 2 ½ uur in het midden van de oven. Ze moeten zo wit mogelijk blijven. Zet de oven uit en laat ze in ca. 2 uur afkoelen in de oven met de ovendeur een stukje open. De meringues zijn nu krokant van buiten en nog een beetje zacht vanbinnen.

bereidingstipWil je liever meringues die helemaal krokant zijn? Maak dan kleinere bergjes of bak ze een uur langer en laat ze ook een uur langer drogen in de oven na het bakken. 
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Meringue basisrecept

Meringue maken: wij zorgen dat meringue in jouw keuken nooit meer mislukt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig