Vegan BBQ
Vegan BBQ

Vegan BBQ

Op zoek naar vegan BBQ-recepten? Hier vind je het allemaal: van voorgerecht tot pronkstuk en van saus tot toetje. Je kunt alle kanten op met vegan BBQ, kijk hier maar hoe makkelijk het is.

Vegan BBQ: bloemkool en romesco maken

Vegan BBQ: bloemkool en romesco maken

  1. Steek de barbecue aan. Doe het venkelzaad, korianderzaad, zeezout, de tijm en peperkorrels in de vijzel en stamp fijn tot een rub. Snijd een stukje van de onderkant van de bloemkolen, zodat ze goed blijven staan. Verwijder de buitenste bladeren. Meng de rub met ⅕ olie, wrijf de bloemkolen hier helemaal mee in en rooster ze ca. 45 min. op de barbecue. Keer regelmatig.
  2. Leg de paprika’s ook op het rooster en gril ca. 15 min. tot ze zwartgeblakerd zijn. Keer regelmatig. Neem van de barbecue en laat 15 min. afkoelen in een afgedekte kom.
  3. Halveer de paprika’s en verwijder de steel aanzet, de zaadlijsten en het vel. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Doe samen met de rest van de olie, 60 g amandelen (per 4 personen), de azijn, paprikapoeder, komijn, chilivlokken en knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus (romesco). Breng op smaak met zout. Hak de rest van de amandelen grof. Snijd de peterselie grof.
  4. Verdeel de romesco over een schaal. Snijd de bloemkolen in parten en leg erop. Bestrooi met de amandel en peterselie.
BBQ magazine

BBQ magazine

Samen barbecueën met veel mensen (kidsproof natuurlijk!), ga je voor vega of vegan of wil je groots barbecueën met voordelige producten? Eens echt uitpakken, de beste burger bouwen en de lekkerste bijgerechten maken? In het nieuwe online BBQ-magazine geven wij je volop inspiratie en ook nog eens antwoord op al je BBQ-vragen. Haal alle benodigdheden in huis, steek de grill aan en gaan!