Steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Meng de paprika met ¼ olie en verdeel over de barbecue. Rooster ze in 15 min. tot het vel zwartgeblakerd is, keer regelmatig. Doe de paprika in een hittebestendige kom en dek af met vershoudfolie. Laat 15 min. afkoelen.
Verwijder het vel van de paprika en snijd of scheur de paprika in lange repen, verdeel over een grote platte schaal.
Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd samen met de peterselie fijn. Meng de rest van de olie met de azijn, tijm, peterselie en breng op smaak met peper en eventueel zout tot een dressing. Meng de dressing met de paprika en kappertjes.
Insalata di peperoni (gegrilde-paprikasalade)
Deze gegrilde-paprikasalade is een klassieke Italiaanse salade. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Zuid-Italië en wordt vaak gegeten als bijgerecht of antipasto, vooral in de lente en zomer.
- bewaartipJe kunt de gegrilde paprika bewaren in de koelkast met een extra laagje olie erover.
- kookstaptipLaat de dressing een halfuur in de salade trekken tot je deze serveert voor een nog intensere smaak.
- kookstaptipIn plaats van de barbecue kun je de paprika's ook in de oven op 220 °C roosteren.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Insalata di peperoni (gegrilde-paprikasalade)
Deze gegrilde-paprikasalade is een klassieke Italiaanse salade. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Zuid-Italië en wordt vaak gegeten als bijgerecht of antipasto, vooral in de lente en zomer.

bijgerecht
4 personen
175 kcal
35 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Meng de paprika met ¼ olie en verdeel over de barbecue. Rooster ze in 15 min. tot het vel zwartgeblakerd is, keer regelmatig. Doe de paprika in een hittebestendige kom en dek af met vershoudfolie. Laat 15 min. afkoelen.
Verwijder het vel van de paprika en snijd of scheur de paprika in lange repen, verdeel over een grote platte schaal.
Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd samen met de peterselie fijn. Meng de rest van de olie met de azijn, tijm, peterselie en breng op smaak met peper en eventueel zout tot een dressing. Meng de dressing met de paprika en kappertjes.
bewaartip:Je kunt de gegrilde paprika bewaren in de koelkast met een extra laagje olie erover.
kookstaptip:Laat de dressing een halfuur in de salade trekken tot je deze serveert voor een nog intensere smaak.
kookstaptip:In plaats van de barbecue kun je de paprika's ook in de oven op 220 °C roosteren.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 paprika's
4 el extra vierge olijfolie
2 takjes tijm
15 g platte peterselie
1½ el wittewijnazijn
1 el kappertjes
Dit heb je nodig
barbecue
vershoudfolie