bewaar
Gepofte paprikasalade met olijven
Gepofte paprikasalade met olijven
bewaar

Gepofte paprikasalade met olijven

Dus, jij zocht naar een salade? Deze is lekker en krijg je vast geen genoeg van!

25 min. bereiden
45 min. oventijd
30 min. wachten
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

gele paprika

400 g

rode paprika

1 el

rodewijnazijn

3 el

extra vierge olijfolie

1

rode ui

5 g

verse platte peterselie

50 g

gemengde olijven

1

bruin stokbrood

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 25 cm)

Dus, jij zocht naar een salade? Deze is lekker en krijg je vast geen genoeg van!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de gele en rode paprika’s heel in een ovenschaal en gril ze ca. 45 min. boven in de oven tot het vel zwartgeblakerd is. Keer de paprika’s halverwege de oventijd.

2

Neem de paprika’s uit de oven en laat ze afkoelen tot je ze makkelijk kunt vastpakken. Dat duurt ca. 30 min. Trek het zwarte vel van de paprika’s en trek de steelaanzet met de zaadjes die daaronder aan vastzitten uit de paprika’s. Werk boven een zeef die je in een kom hebt gehangen. Zo vang je het vocht dat vrijkomt op; daar zit veel smaak aan. Snijd of scheur de gepelde, gepofte paprika in lange repen en doe in een grote platte schaal.

3

Meng de rodewijnazijn en de olijfolie door het opgevangen paprikavocht tot een dressing. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk over de gepofte paprika. Pel de kleine rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Snijd de platte peterselie grof. Meng de ui en peterselie met de olijven door de paprikasalade. Serveer met het stokbrood.

bereidingstipLaat de zwartgeblakerde paprika’s afkoelen in een afgesloten plastic zak of een met vershoudfolie afgesloten bakje. De paprika’s stomen hun vel vanzelf los.