bewaar
Gegrilde ananas van de bbq
Gegrilde ananas van de bbq
bewaar

Gegrilde ananas van de bbq

De karamelachtige smaak van ahornsiroop past goed bij de gegrilde ananas van de bbq.

20 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

20 g

verse gember

1

limoen

100 ml

ahornsiroop

1

ananas

1 el

AH biologisch kokosrasp

Dit heb je nodig

  • barbecue

De karamelachtige smaak van ahornsiroop past goed bij de gegrilde ananas van de bbq.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe de gember en het limoensap met de ahornsiroop in een steelpan en breng aan de kook. Laat 2 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en houd warm.

2

Snijd de ananas ongeschild in de lengte in parten en verwijder de harde kern. Gril ca. 6 min. op de barbecue. Keer halverwege. Leg op een schaal en schenk de warme siroop erover. Garneer met het limoenrasp en de kokos.

combinatietipLekker met crème fraîche.

Ananas schillen en snijden

Instructievideo - 01:04 min.