Campingrecepten
Campingrecepten

Campingrecepten

Koken op de camping? Ja graag! Want dat je wat wat minder pitten en pannen tot je beschikking hebt, wil niet zeggen dat je alleen maar soep en bonen uit blik hoeft te eten. Met een beetje creativiteit komt je een heel eind. Wat dacht je van nacho’s, paella of een pasta carbonara? Maak een flinke pan van deze campingrecepten, dan kun je twee dagen vooruit. Of nodig gezellig de rest van het campingveldje uit, dan maak je nog vrienden ook.

Eenpans-pasta met romige tomatensaus met spinazie

Eenpans-pasta met romige tomatensaus met spinazie

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

2 el

zonnebloemolie

450 g

macaronigroenten

300 g

volkorenmacaroni

800 g

gepelde tomaten in blik

200 g

zuivelspread

200 ml

heet water

15 g

verse basilicum

400 g

verse spinazie

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en bak de knoflook en macaronigroente 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Voeg de macaroni, gepelde tomaten, zuivelspread en het water toe. Plet de tomaten met een houten lepel en breng het geheel aan de kook. Kook 13 min. op matig vuur. Roer af en toe. Voeg eventueel wat meer water toe als de saus te dik wordt.
  3. Snijd ondertussen het basilicum fijn en de spinazie grof. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Controleer of de pasta gaar is. Roer ¾ van het basilicum erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel over diepe borden en garneer met de rest van het basilicum.