Vegetarische BBQ
Vegetarische BBQ

Vegetarische BBQ

Wil je barbecueën, maar eet jij of een van je gasten geen vlees? Een vegetarische bbq kan net zo lekker zijn! Maak bijvoorbeeld eens een vegetarische hamburger of groentespiesen. Wedden dat je het vlees geen seconde mist?

Gepofte zoete aardappel van de BBQ

Gepofte zoete aardappel van de BBQ

  1. Steek de barbecue aan. Prik met een vork wat gaatjes in de zoete aardappelen. Smeer ze in met de olie, leg op het rooster van de barbecue en laat in 45 min. gaar poffen. Keer regelmatig met een barbecuetang.
  2. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Snijd de peterselie fijn en roer door de sour cream. Doe alles in kleine bakjes.
  3. Snijd de aardappelen in de lengte in, maar niet helemaal door. Zet de bakjes op tafel en laat iedereen zijn eigen aardappel vullen.
BBQ magazine

BBQ magazine

Samen barbecueën met veel mensen (kidsproof natuurlijk!), ga je voor vega of vegan of wil je groots barbecueën met voordelige producten? Eens echt uitpakken, de beste burger bouwen en de lekkerste bijgerechten maken? In het nieuwe online BBQ-magazine geven wij je volop inspiratie en ook nog eens antwoord op al je BBQ-vragen. Haal alle benodigdheden in huis, steek de grill aan en gaan!

Wat zijn lekkere vegetarische bbq gerechten?

Pulled pork is een absolute barbecueklassieker, maar een vegetarische variant hierop is net zo lekker. Maak bijvoorbeeld deze broodjes met pulled sweet potato. Ook vegetarische Mexicaanse taco’s zijn heerlijk van de barbecue. Of bereid een hele bloemkool op de barbecue en serveer deze als spektakelstuk. Voor bijgerechten kun je denken aan gepofte aardappelen, gegrilde maiskolven of gegrilde groenten.

Wat zijn lekkere vegetarische bbq gerechten?
Hoe maak je vegetarische barbecuespiesjes?

Hoe maak je vegetarische barbecuespiesjes?

Zelf vegetarische barbecuespiesjes maken is zo gepiept en je kunt er eindeloos mee variëren. Paprika, courgette, aubergine en bloemkool zijn allemaal hartstikke geschikt voor op een spies. Je kunt er ook wat champignons en cherrytomaten tussen doen. Welke groenten je ook gebruikt: zorg ervoor dat je ze in gelijke stukken snijdt, zodat alles gelijkmatig gaart. Want je wilt niet dat sommige stukken nog rauw zijn, terwijl de rest is aangebrand. Als je houten satéstokjes gebruikt: week deze dan eerst 30 minuten in koud water zodat ze niet verbranden op de barbecue. Bestrijk alle groenten met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Gaar in 10 tot 15 minuten op de barbecue en keer regelmatig.

Hoe maak je een vegetarische burger op de barbecue?

In de supermarkt zijn verschillende vegetarische hamburgers te koop die heel gemakkelijk op de barbecue te bereiden zijn. Zelf een vegaburger maken kan natuurlijk ook! Bijvoorbeeld van tuinerwten of van linzen. Maak er dan meteen een echt feestje van met lekkere vegetarische toppings. Denk aan gebakken champignons, ingemaakte rode ui, een gebakken ei of… kaas! Iemand zin in een cheeseburger? Bak dan eerst de ene kant van de vegetarische burger en leg als je de burger omdraait een plak kaas op de bovenkant. Leg er niet te veel op, want dan gaat de kaas lekken in de kolen.

Hoe maak je een vegetarische burger op de barbecue?