bewaar
Linzenburger
Linzenburger
bewaar

Linzenburger

Met linzen, biet en kaas. Zo gezond kan een burger dus ook!

30 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

gedroogde linzen dupuis

400 ml

kraanwater

175 g

vega fijngehakt

100 g

belegen kaas

1 el

tahin sesampasta

20 g

verse platte peterselie

50 g

tarwebloem

4 el

arachideolie

250 g

gekookte bieten

4

Italiaanse bollen

4 el

citroenmayonaise

8 blaadjes

kropsla

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • grillpan

Met linzen, biet en kaas. Zo gezond kan een burger dus ook!

Aan de slag

1

Breng de linzen met het water en zout aan de kook. Draai het vuur laag, dek af en kook 30 min. tot de linzen beetgaar zijn. Giet af en laat afkoelen. Doe de linzen, het fijngehakt, de kaas en tahin in de keukenmachine en maal grof. Snijd de peterselie grof en maal door het mengsel. Bestuif je handen met wat bloem en vorm burgers van het linzenmengsel (1 per persoon). Wentel ze door de bloem en klop overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 6 min. goudbruin. Keer halverwege.

2

Schil de gekookte bieten en snijd ze in dunne plakjes. Halveer de Italiaanse bollen. Verhit de grillpan en gril de broodjes 1 min. op de snijkant. Bestrijk de broodhelften met de mayonaise en beleg de onderkanten met de sla, plakjes biet en een burger. Leg de bovenkanten erop.

combinatietipLekker met een groene salade