Vegetarische Shepherd’s pie

Deze Britse ovenschotel is ook wel bekend als ‘cottage pie’.

685 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden / 30 min. oventijd

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd ze fijn.

  2. Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. in water met zout gaar. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, bleekselderij en pastinaak toe en bak 2 min. Voeg het gehakt, de tomatenblokjes en de helft van de rozemarijn toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.

  3. Breng ondertussen de melk en ⅔ van de boter aan de kook in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper en het melk-botermengsel tot puree. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

  4. Verdeel het gehakt over de bodem van de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Bestrooi met het paneermeel en de kaas en bestrooi met de rest van de rozemarijn. Verdeel de rest van de boter er in blokjes over. Bak in ca. 30 min. goudbruin.

  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Vegetarische Shepherd’s pie

Deze Britse ovenschotel is ook wel bekend als ‘cottage pie’.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig