Vegetarische shepherd's pie met rulstukjes en prei
Shepherds pie maar dan vegetarisch. Met rulstukjes dus.
415 kcal
25 min. bereiden, 20 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
1 kg iets kruimige aardappel
iets kruimige aardappel
2 preien
preien
200 gram winterpeen
winterpeen
3 tenen knoflook
knoflook
50 gram ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
1 eetlepel tomatenpuree
tomatenpuree
1.5 eetlepel Provençaalse kruiden
Provençaalse kruiden
200 gram Vegan rulstukjes
Vegan rulstukjes
1 groentebouillonblokje
groentebouillonblokje
200 ml kokend water
kokend water
100 ml volle melk
volle melk
Dit heb je nodig
Ovenbestendige gietijzeren braadpan
pureestamper
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
januari 2023 - januari 2023
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar.
Was ondertussen de prei en snijd in dunne halve ringen van een ½ cm. Schil de peen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn.
Verhit ⅖ van de boter in de braadpan en bak de tomatenpuree en ⅔ van de Provençaalse kruiden 1 min. op laag vuur. Voeg de rulstukjes toe en bak ca. 3 min. Voeg de prei, peen, het bouillonblokje en kokende water toe, breng aan de kook en laat ca. 5 min. op middelhoog vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de aardappelen af, laat ze uitdampen en stamp met de rest van de boter, melk en de rest van de kruiden tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de puree over het prei-rulstukjesmengsel en maak er met een vork een mooi patroontje in. Bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Vegetarische shepherd's pie met rulstukjes en prei
Shepherds pie maar dan vegetarisch. Met rulstukjes dus.

hoofdgerecht
4 personen
415 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar.
Was ondertussen de prei en snijd in dunne halve ringen van een ½ cm. Schil de peen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn.
Verhit ⅖ van de boter in de braadpan en bak de tomatenpuree en ⅔ van de Provençaalse kruiden 1 min. op laag vuur. Voeg de rulstukjes toe en bak ca. 3 min. Voeg de prei, peen, het bouillonblokje en kokende water toe, breng aan de kook en laat ca. 5 min. op middelhoog vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de aardappelen af, laat ze uitdampen en stamp met de rest van de boter, melk en de rest van de kruiden tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de puree over het prei-rulstukjesmengsel en maak er met een vork een mooi patroontje in. Bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg iets kruimige aardappel
2 preien
200 g winterpeen
3 tenen knoflook
50 g ongezouten roomboter
1 el tomatenpuree
1½ el Provençaalse kruiden
200 g Vegan rulstukjes
1 groentebouillonblokje
200 ml kokend water
100 ml volle melk
Dit heb je nodig
Ovenbestendige gietijzeren braadpan
pureestamper




