Vegetarische shepherd's pie met rulstukjes en prei

Shepherds pie maar dan vegetarisch. Met rulstukjes dus.

415 kcal

25 min. bereiden, 20 min. oventijd

4.1/5

(43)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 kg iets kruimige aardappel

    iets kruimige aardappel

  • 2 preien

    preien

  • 200 gram winterpeen

    winterpeen

  • 3 tenen knoflook

    knoflook

  • 50 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 1 eetlepel tomatenpuree

    tomatenpuree

  • 1.5 eetlepel Provençaalse kruiden

    Provençaalse kruiden

  • 200 gram Vegan rulstukjes

    Vegan rulstukjes

  • 1 groentebouillonblokje

    groentebouillonblokje

  • 200 ml kokend water

    kokend water

  • 100 ml volle melk

    volle melk

Dit heb je nodig

  • Ovenbestendige gietijzeren braadpan

  • pureestamper


januari 2023 - januari 2023

Aan de slag

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar.  

  2. Was ondertussen de prei en snijd in dunne halve ringen van een ½ cm. Schil de peen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn.  

  3. Verhit ⅖ van de boter in de braadpan en bak de tomatenpuree en ⅔ van de Provençaalse kruiden 1 min. op laag vuur. Voeg de rulstukjes toe en bak ca. 3 min. Voeg de prei, peen, het bouillonblokje en kokende water toe, breng aan de kook en laat ca. 5 min. op middelhoog vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 

  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de aardappelen af, laat ze uitdampen en stamp met de rest van de boter, melk en de rest van de kruiden tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 

  5. Verdeel de puree over het prei-rulstukjesmengsel en maak er met een vork een mooi patroontje in. Bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin. 

Wat vond je van dit recept?

Vegetarische shepherd's pie met rulstukjes en prei

Shepherds pie maar dan vegetarisch. Met rulstukjes dus.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig