Vegetarische huzarensalade
Oer-Hollandse huzarensalade in een vegetarisch jasje. Lekker bij een vega BBQ!
427 kcal
35 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
600 gram vastkokende aardappelen
vastkokende aardappelen
200 gram winterpeen
winterpeen
1 mespunt zout
zout
225 gram diepvries fijne tuinerwten
diepvries fijne tuinerwten
3 witte scharreleieren
witte scharreleieren
6 zoetzure augurken
zoetzure augurken
3 eetlepel witte natuurazijn
witte natuurazijn
2 eetlepel mayonaise
mayonaise
2 theelepel milde mosterd
milde mosterd
4 eetlepel zonnebloemolie
zonnebloemolie
20 gram verse selderij
verse selderij
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
BBQ magazine 2021 - BBQ magazine 2021
Schil de aardappelen winterpeen en snijd in blokjes van ca. een ½ cm (brunoise). Kook met het zout in 7 min. beetgaar. Doe de tuinerwten in een vergiet. Giet de aardappel en peen erboven af. Laat eerst goed uitlekken en daarna alles op een platte schaal afkoelen tot kamertemperatuur. Dit duurt ca. 20 min. Schep regelmatig om.
Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en prak ze fijn.
Snijd 6 zoetzure augurken (per 4 personen) in blokjes van ca. een ½ cm. Meng de azijn met de mayonaise, mosterd, zonnebloemolie en peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de selderij fijn. Meng het ei, de augurk, dressing en selderij door de aardappel en groente en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vegetarische huzarensalade
Oer-Hollandse huzarensalade in een vegetarisch jasje. Lekker bij een vega BBQ!

bijgerecht
4 personen
427 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen winterpeen en snijd in blokjes van ca. een ½ cm (brunoise). Kook met het zout in 7 min. beetgaar. Doe de tuinerwten in een vergiet. Giet de aardappel en peen erboven af. Laat eerst goed uitlekken en daarna alles op een platte schaal afkoelen tot kamertemperatuur. Dit duurt ca. 20 min. Schep regelmatig om.
Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en prak ze fijn.
Snijd 6 zoetzure augurken (per 4 personen) in blokjes van ca. een ½ cm. Meng de azijn met de mayonaise, mosterd, zonnebloemolie en peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de selderij fijn. Meng het ei, de augurk, dressing en selderij door de aardappel en groente en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g vastkokende aardappelen
200 g winterpeen
1 mespunt zout
225 g diepvries fijne tuinerwten
3 witte scharreleieren
6 zoetzure augurken
3 el witte natuurazijn
2 el mayonaise
2 tl milde mosterd
4 el zonnebloemolie
20 g verse selderij




