Vegetarische huzarensalade

Oer-Hollandse huzarensalade in een vegetarisch jasje. Lekker bij een vega BBQ!

427 kcal

35 min. bereiden

4.1/5

(35)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 600 gram vastkokende aardappelen

    vastkokende aardappelen

  • 200 gram winterpeen

    winterpeen

  • 1 mespunt zout

    zout

  • 225 gram diepvries fijne tuinerwten

    diepvries fijne tuinerwten

  • 3 witte scharreleieren

    witte scharreleieren

  • 6 zoetzure augurken

    zoetzure augurken

  • 3 eetlepel witte natuurazijn

    witte natuurazijn

  • 2 eetlepel mayonaise

    mayonaise

  • 2 theelepel milde mosterd

    milde mosterd

  • 4 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 20 gram verse selderij

    verse selderij

BBQ magazine 2021 - BBQ magazine 2021

Aan de slag

  1. Schil de aardappelen winterpeen en snijd in blokjes van ca. een ½ cm (brunoise). Kook met het zout in 7 min. beetgaar. Doe de tuinerwten in een vergiet. Giet de aardappel en peen erboven af. Laat eerst goed uitlekken en daarna alles op een platte schaal afkoelen tot kamertemperatuur. Dit duurt ca. 20 min. Schep regelmatig om.

  2. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en prak ze fijn.

  3. Snijd 6 zoetzure augurken (per 4 personen) in blokjes van ca. een ½ cm. Meng de azijn met de mayonaise, mosterd, zonnebloemolie en peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de selderij fijn. Meng het ei, de augurk, dressing en selderij door de aardappel en groente en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Wat vond je van dit recept?

Vegetarische huzarensalade

Oer-Hollandse huzarensalade in een vegetarisch jasje. Lekker bij een vega BBQ!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig