bewaar
Huzarensalade met dille
Huzarensalade met dille
bewaar

Huzarensalade met dille

Dat stoffige imago van de huzarensalade is in één klap verleden tijd met deze variant.

20 min. bereiden
30 min. wachten
19waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2

middelgrote eieren

600 g

vastkokende aardappel

200 g

winterpeen

200 g

verse doperwten

135 ml

augurkenblokjes

2 el

Maille mayonaise met fijne mosterd

4 el

arachideolie

4 takjes

verse dille

1

kropsla

Dit heb je nodig

  • ijsbolletjestang

Dat stoffige imago van de huzarensalade is in één klap verleden tijd met deze variant.

Aan de slag

1

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak ze fijn. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Kook de aardappelen, winterpeen en doperwten met een mespunt zout in 7 min. beetgaar. Giet af en laat op een platte schaal in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Schep regelmatig om.

2

Laat ondertussen de augurkenblokjes uitlekken en vang 1.5 eetlepel per twee personen van vocht op. Meng het vocht met de mayonaise, de olie en peper en eventueel zout tot een dressing. Meng het ei, de augurkenblokjes en dressing door de aardappel en groenten en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de dille los en schep door de salade.

3

Haal twee mooie blaadjes per persoon van de kropsla los en leg op elk bord twee blaadjes. Maak met een ijsbolletjestang bolletjes van de salade en leg op de sla.

bewaartipJe kunt de salade twee dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen.

variatietipIn plaats van de mostermayonaise kun je ook zelf 2 el mayonaise met 2 tl mosterd mengen.

variatietipMeng voor een extra feestelijke touch de huzarensalade met 100g in stukjes gesneden Yorkham, 100g in blokjes gesneden gerookte kip of 125 g warmgerookte zalmstukken (de kip kan sporen gluten bevatten).

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.