bewaar
Huzarensalade in een glaasje
Huzarensalade in een glaasje
bewaar

Huzarensalade in een glaasje

Deze huzarensalade in een glaasje is geschikt als voorgerecht met Pasen, maar kan eigenlijk als starter van elk diner.

30 min. bereiden
2 uur wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 porties

180 g

rundersoepblokjes

1

laurierblaadje

515 ml

water

2

middelgrote eieren

50 g

winterpeen

2

vastkokende aardappelen

2 el

zilveruitjes

4

cornichons

50 g

diepvries tuinerwten

3 el

mayonaise

4 blaadjes

kropsla

½ tl

paprikapoeder

Dit heb je nodig

  • cocktailglazen

Deze huzarensalade in een glaasje is geschikt als voorgerecht met Pasen, maar kan eigenlijk als starter van elk diner.

Aan de slag

1

Doe het vlees met de laurier in een pan met het het water. Breng aan de kook op middelhoog vuur en laat 2 uur zachtjes koken op laag vuur, tot het helemaal zacht is en lijkt op draadjesvlees. Laat iets afkoelen.

2

Schep het vlees met een schuimspaan uit de bouillon en trek het met je vingers in kleine plukjes. Verwijder eventuele vliesjes. Breng de bouillon opnieuw aan de kook.

3

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Giet af en spoel onder koud stromend water om ze te laten schrikken. Pel en halveer ze.

4

Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm. Schil de aardappel en snijd in blokjes van een ½ cm. Kook de winterpeen en aardappel in 8 min. beetgaar in de bouillon. Giet af en laat iets afkoelen.

5

Snijd de cornichons in blokjes van een ½ cm. Snijd de zilveruitjes fijn. Meng het vlees met de winterpeen, aardappel, (ontdooide) tuinerwten, cornichons en zilveruitjes. Meng met de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.

6

Haal per persoon een blaadje kropsla los. Was en droog de blaadjes. De rest wordt niet gebruikt. Leg de blaadjes sla in de glaasjes en verdeel de huzarensalade erover.

7

Roer de rest van de mayonaise los met de rest van het water. Leg de halve eieren met de bolle kant omhoog op de huzarensalade en bedek de bovenkant met de losgeroerde mayonaise. Bestuif met het paprikapoeder.

bewaartipWas en droog de rest van de kropsla en dek het af met vochtig gemaakt keukenpapier. Zo kun je het ca. 2 dagen bewaren in de koelkast en het gebruiken in een salade.

Huzarensalade in een glaasje

Instructievideo - 00:45 min.

Huzarensalade in een glaasje

Deze huzarensalade in een glaasje is geschikt als voorgerecht met Pasen, maar kan eigenlijk als starter van elk diner.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig