Len­te­bur­ger

Weer eens wat anders: een burger van knapperig lentegroen.

(19) waardeer
hoofdgerecht Weer eens wat anders: een burger van knapperig lentegroen. 4 personen
4 19

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tuinerwten ontdooien en doe ze met de dille en eieren in een hoge beker. Pureer 30 sec. met de staafmixer tot een gladde massa. Meng in een kom met de havermout. Breng op smaak met peper. Snijd de feta in blokjes van een ½ cm en voeg toe aan het havermoutmengsel. Maak hier platte burgers van (1 per persoon).
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 4 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Meng ondertussen de dressing door de peen julienne
  3. Halveer de speltbollen en besmeer met de muhammara. Verdeel achtereenvolgens wat rucola, de burgers en wat wortelsalade over de onderste helft. Leg de bovenste helft erop en serveer de broodjes met de rest van de rucola en de rest van de wortelsalade apart erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Lenteburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Len­te­bur­ger

1
1
  • 300 g diepvries tuinerwten
  • 10 g verse dille
  • 2 middelgrote eieren

Laat de tuinerwten ontdooien en doe ze met de dille en eieren in een hoge beker. Pureer 30 sec. met de staafmixer tot een gladde massa.

2
2
  • 100 g fijne havermout

Meng in een kom met de havermout. Breng op smaak met peper.

3
3
  • 100 g AH Biologisch feta

Snijd de feta in blokjes van een ½ cm en voeg toe aan het havermoutmengsel. Maak hier platte burgers van (1 per persoon).

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 4 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.

5
5
  • 30 ml koelverse framboos-balsamicodressing
  • 150 g peen julienne

Meng ondertussen de dressing door de peen julienne.

6
6
  • 4 speltbollen
  • 85 g muhammara
  • 85 g rucola

Halveer de speltbollen en besmeer met de muhammara. Verdeel achtereenvolgens wat rucola, de burgers en wat wortelsalade over de onderste helft.

7
7

Leg de bovenste helft erop en serveer de broodjes met de rest van de rucola en de rest van de wortelsalade apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.