Havermout-bananenkoekjes van Giorgia's Kitchen

Back to school snack? Deze havermout-bananenkoekjes zijn perfect om vooruit te bakken en in te vriezen voor drukke ochtenden.

15 min. bereiden / 15 min. oventijd / 15 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven op 180 °C. Prak de bananen fijn in een kom en roer het ei en kokosolie erdoor. Verwijder de pitten van de dadels en snijd fijn. Hak ook de chocolade fijn. Voeg de havermout, krenten, kaneel en zout naar smaak toe en roer alles door elkaar.

  2. Laat het beslag 10-15 min staan tot het wat steviger wordt. Vorm met je handen (of 2 lepels) 14 kleine koekjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de koekjes een beetje plat en bak 15-16 min. tot gaar en goudbruin. Laat afkoelen.

  • bewaartipDe koekjes blijven 2 à 3 dagen goed in een afgesloten bakje. Je kunt ze ook invriezen (per stuk) en kort opwarmen in de oven of broodrooster of oven.
  • variatietipVoeg voor een extra bite 25 g fijngehakte walnoten toe.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Havermout-bananenkoekjes van Giorgia's Kitchen

Back to school snack? Deze havermout-bananenkoekjes zijn perfect om vooruit te bakken en in te vriezen voor drukke ochtenden.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig