Verwarm de oven voor op 165 °C. Bekleed de bodem van de ingevette cakevorm met bakpapier.
Doe de bananen, eieren, olie, kokosgurt en dadels in de blender, mix tot een egaal mengsel en schenk in een mengkom. Voeg het speltmeel, de bakpoeder, kaneel, ⅖ van de chocoladedruppels en het zout toe en roer met een spatel tot een egaal mengsel. Schep in de bakvorm en bak 1 uur tot gaar. Haal uit de oven en laat 1 uur in de vorm afkoelen.
Haal de cake uit de vorm. Smelt de rest van de chocoladedruppels au bain-marie en schenk gelijkmatig over de cake. Bestrooi direct met het kokosrasp. Laat 20 min. opstijven in de koelkast.
Bananenbrood choco-kokostopping van Giorgia's Kitchen
Giorgia bakt minstens een keer in de week een bananenbrood. Zo maak je in een keer je overgebleven bananen op en heb je altijd een tussendoortje bij de hand.
- bewaartipSnijd het bananenbrood in plakken, verdeel over verschillende boterhamzakjes en leg in de vriezer. Haal 1 uur voor het eten uit de vriezer of verwarm kort in de oven.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Bananenbrood choco-kokostopping van Giorgia's Kitchen
Giorgia bakt minstens een keer in de week een bananenbrood. Zo maak je in een keer je overgebleven bananen op en heb je altijd een tussendoortje bij de hand.

10 personen
290 kcal
15 min. bereiden
1 uur 20 min. wachten
1 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 165 °C. Bekleed de bodem van de ingevette cakevorm met bakpapier.
Doe de bananen, eieren, olie, kokosgurt en dadels in de blender, mix tot een egaal mengsel en schenk in een mengkom. Voeg het speltmeel, de bakpoeder, kaneel, ⅖ van de chocoladedruppels en het zout toe en roer met een spatel tot een egaal mengsel. Schep in de bakvorm en bak 1 uur tot gaar. Haal uit de oven en laat 1 uur in de vorm afkoelen.
Haal de cake uit de vorm. Smelt de rest van de chocoladedruppels au bain-marie en schenk gelijkmatig over de cake. Bestrooi direct met het kokosrasp. Laat 20 min. opstijven in de koelkast.
bewaartip:Snijd het bananenbrood in plakken, verdeel over verschillende boterhamzakjes en leg in de vriezer. Haal 1 uur voor het eten uit de vriezer of verwarm kort in de oven.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
3 rijpe bananen
3 middelgrote scharreleieren
½ el milde olijfolie
2 el plantaardige kokos gurt ongezoet
80 g dadels zonder pit
175 g volkoren speltmeel
2 tl bakpoeder
2 tl gemalen kaneel
250 g pure chocoladedruppels
¼ tl zout
1 el biologische kokosrasp
Dit heb je nodig
bakpapier
blender
cakevorm (25 cm, ingevet)