Bananenbrood choco-kokostopping van Giorgia's Kitchen

Giorgia bakt minstens een keer in de week een bananenbrood. Zo maak je in een keer je overgebleven bananen op en heb je altijd een tussendoortje bij de hand.

290 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 1 uur oventijd / 1 uur 20 min. wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 165 °C. Bekleed de bodem van de ingevette cakevorm met bakpapier.

  2. Doe de bananen, eieren, olie, kokosgurt en dadels in de blender, mix tot een egaal mengsel en schenk in een mengkom. Voeg het speltmeel, de bakpoeder, kaneel, ⅖ van de chocoladedruppels en het zout toe en roer met een spatel tot een egaal mengsel. Schep in de bakvorm en bak 1 uur tot gaar. Haal uit de oven en laat 1 uur in de vorm afkoelen.

  3. Haal de cake uit de vorm. Smelt de rest van de chocoladedruppels au bain-marie en schenk gelijkmatig over de cake. Bestrooi direct met het kokosrasp. Laat 20 min. opstijven in de koelkast.

  • bewaartipSnijd het bananenbrood in plakken, verdeel over verschillende boterhamzakjes en leg in de vriezer. Haal 1 uur voor het eten uit de vriezer of verwarm kort in de oven.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Bananenbrood choco-kokostopping van Giorgia's Kitchen

Giorgia bakt minstens een keer in de week een bananenbrood. Zo maak je in een keer je overgebleven bananen op en heb je altijd een tussendoortje bij de hand.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig