BBQ-salade
BBQ-salade

BBQ-salade

Als je de barbecue toch aan hebt staan, bereid er dan meteen je salade op! Of serveer ‘m als bijgerecht. Van aardappelsalade tot salade van gegrilde groente tot fruit: de barbecue geeft een heerlijke rooksmaak aan alles wat je erop bereidt.

BBQ-salade recepten

BBQ-salade met gegrilde meloen, amandelen en feta maken: zo doe je dat
BBQ-salade met gegrilde meloen, amandelen en feta maken: zo doe je dat

BBQ-salade met gegrilde meloen, amandelen en feta maken: zo doe je dat

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 cantaloupemeloen
  • 50 g gerookte amandelen
  • 150 g feta
  • 125 g rucola
  • 2 el Mazzetti cremaceto
  • 1 el extra vierge olijfolie

Nodig in de keuken

  • barbecue of grillpan
  1. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Halveer de meloen en verwijder de pitten en de draderige binnenkant. Snijd elke helft in 4 parten en verwijder de schil.
  2. Gril de meloenparten aan beide kanten op de barbecue of in de grillpan tot er grillstrepen ontstaan. De meloen hoeft niet door en door warm te worden. Laat afkoelen. Hak de amandelen grof. Snijd de feta in blokjes.
  3. Verdeel de rucola over een grote platte schaal. Leg de meloen erop en verdeel de feta erover. Besprenkel met de cremaceto en olijfolie en bestrooi met de amandelen.