Fattoush
Fattoush

Fattoush

Fattoush is een kruidige, frisse broodsalade, gemaakt met knapperig platbrood, verse kruiden en een friszoete, iets zure dressing.

25 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

Libanese volkoren broden

500 ml

arachideolie

2 el

sumak

2 kropjes

babyromainesla

6

snoepgroente komkommers

100 g

radijs

380 g

Tasty Tom trostomaat

3

salade-ui

15 g

verse platte peterselie

15 g

verse munt

1 teen

knoflook

½

citroen

2 el

granaatappelmelasse

2 el

milde olijfolie

100 g

verse granaatappelpitjes

Fattoush is een kruidige, frisse broodsalade, gemaakt met knapperig platbrood, verse kruiden en een friszoete, iets zure dressing.

Aan de slag

1

Trek het platbrood van elkaar los en scheur in stukken. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem tot 180 °C. De olie is heet genoeg als een stukje brood dat je erin doet, meteen begint te bruisen. Frituur de stukjes brood in delen in 1-2 min. goudbruin en knapperig. Neem uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met ¼ van de sumak en wat zout.

2

Snijd de baby romaine in repen. Snijd de komkommers in schuine plakjes en de radijs in parten. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de salade-ui in ringetjes en de kruiden fijn. Meng de kruiden met de sla, komkommer, radijs, tomaat en salade-ui.

3

Snijd de knoflook fijn en pers de citroen uit. Meng de granaatappelmelasse met de rest van de sumak, het citroensap, de knoflook en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.


4

Verdeel de groentesalade over een schaal. Verdeel het knapperige brood erover en besprenkel met de dressing.
 Bestrooi met de granaatappelpitjes en serveer direct.


tip

achtergrondinfoIn het Midden-Oosten wordt het brood vaak gefrituurd, maar het kan ook in de oven worden gebakken.

bereidingstipJe kunt het brood in plaats van te frituren ook roosteren in de oven. Verwarm de oven voor op 200 °C. Trek het platbrood van elkaar los en scheur in stukken. Verdeel over de bakplaat en bak in de oven in ca. 8 min. knapperig en goudbruin. Schep halverwege om. Besprenkel tot slot met wat olijfolie en bestrooi met een 1⁄2 el sumak en zout.