Sa­la­de met ker­sen en hal­lou­mi

Kersen + halloumi = perfecte combi in een zomerse salade.

(6) waardeer
bijgerecht Kersen + halloumi = perfecte combi in een zomerse salade. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 2 bakplaten
  • bakpapier
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur de platbroden in grove stukken van 5 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie, bestrooi met de sumak en eventueel zout. Meng goed en verdeel in een enkele laag over de bakplaat. Rooster in ca. 8 min. knapperig, schep tussendoor om.
  2. Halveer de halloumi en snijd de helften in de breedte in plakjes met een dikte van 1 cm. Verdeel de halloumi in een enkele laag over een tweede met bakpapier beklede bakplaat, schuif onder het platbrood in de oven en rooster in ca. 15 min. goudgeel.
  3. Haal ondertussen alle blaadjes van de kroppen babyromaine, was en laat goed uitlekken. Snijd de dille grof. Haal de blaadjes van de peterselie en het basilicum en snijd grof. Snijd de steeltjes van beide kruiden fijn.
  4. Ontpit de kersen en halveer ze. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe het sap (ca. 1 el per persoon) en rasp met 25 g kersen per persoon en de rest van de olie in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met de chilivlokken en zout.
  5. Meng de sla met de kruiden, de rest van de kersen, het brood en de halloumi. Verdeel over borden en schep de dressing er rijkelijk over.

bereidingstip:

Geen 2 bakplaten? Bekleed een oven­ rooster met bakpapier en gebruik deze voor het platbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 47 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Salade met kersen en halloumi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met ker­sen en hal­lou­mi

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 Libanese volkoren broden

Scheur de platbroden in grove stukken van 5 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 3 el sumak

Besprenkel met de olie, bestrooi met de sumak en eventueel zout.

4
4

Meng goed en verdeel in een enkele laag over de bakplaat. Rooster in ca. 8 min. knapperig, schep tussendoor om.

5
5
  • 225 g halloumi kaas

Halveer de halloumi en snijd de helften in de breedte in plakjes met een dikte van 1 cm.

6
6

Verdeel de halloumi in een enkele laag over een tweede met bakpapier beklede bakplaat, schuif onder het platbrood in de oven en rooster in ca. 15 min. goudgeel.

7
7
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 15 g verse dille

Haal ondertussen alle blaadjes van de kroppen babyromaine, was en laat goed uitlekken. Snijd de dille grof.

8
8
  • 15 g verse platte peterselie
  • 15 g verse basilicum

Haal de blaadjes van de peterselie en het basilicum en snijd grof. Snijd de steeltjes van beide kruiden fijn.

9
9
  • 350 g kersen

Ontpit de kersen en halveer ze.

10
10
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

11
11
  • 3 el traditionele olijfolie

Doe het sap (ca. 1 el per persoon) en rasp met 25 g kersen per persoon en de rest van de olie in een hoge beker.

12
12
  • ¼ tl chilivlokken

Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met de chilivlokken en zout.

13
13

Meng de sla met de kruiden, de rest van de kersen, het brood en de halloumi.

14
14

Verdeel over borden en schep de dressing er rijkelijk over.

bereidingstip:

Geen 2 bakplaten? Bekleed een oven­ rooster met bakpapier en gebruik deze voor het platbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.