Snel­le pan­za­nel­la

Misschien is deze panzanella (Italiaanse broodsalde) wel de snelste salade ooit.

(2) waardeer
italiaans bijgerecht Misschien is deze panzanella (Italiaanse broodsalde) wel de snelste salade ooit. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de knoflook fijn en het basilicum grof. Meng de knoflook, het basilicum, de rodewijnazijn en ⅔ van de olie in een kom en breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de uien horizontaal in plakken van een ½ cm dik. Bestrijk de uien en het brood met de rest van de olie. Rooster de uien, het brood en de ongesneden tomaten in ca. 5 min. op de barbecue.
  3. Snijd de geroosterde uiplakken in vieren. Scheur elke plak brood in 6 grove stukken. Snijd de tomaten in 4 parten. Doe de ui, het brood en de tomaat in een kom. Meng de dressing erdoor.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 32 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Snelle panzanella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le pan­za­nel­la

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g basilicum

Snijd de knoflook fijn en het basilicum grof.

3
3
  • 2 el rodewijnazijn
  • 4 el milde olijfolie

Meng de knoflook, het basilicum, de rodewijnazijn en de olie in een kom en breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 2 rode uien

Snijd de uien horizontaal in plakken van een ½ cm dik.

5
5
  • ⅓ AH Liefde & Passie San Francisco zuurdesembrood
  • 2 el milde olijfolie
  • 600 g tastytom-trostomaten

Bestrijk de uien en het brood met de rest van de olie. Rooster de uien, het brood en de ongesneden tomaten in ca. 5 min. op de barbecue.

6
6

Snijd de geroosterde uiplakken in vieren. Scheur elke plak brood in 6 grove stukken. Snijd de tomaten in 4 parten.

7
7

Doe de ui, het brood en de tomaat in een kom. Meng de dressing erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.